49

Шофьорите полудяха! Груби нарушения в блокажа заради Маратон Пловдив

Десетки пловдивски шофьори полудяха заради блокирането на движението по определени булеварди във връзка с провеждането на Маратон Пловдив, видя репортер на "Марица". Коли по бул. "Цар Борис Трети Обединител", които се бяха запътили към кръстовището с бул. "Шести септември", трябваше да изчакат маратонците да преминат по маршрута си. Чакането обаче продължи дълго, а бул. "Цар Борис Трети Обединител" буквално се задръсти от возила. Шофьорите се изнервиха до краен предел и изтормозиха класксоните си. Тъй като ситуацията не се промени, седналите зад волана предприеха забранени маневри. Една след друга десетки коли направиха обратен завой и поеха по булеварда в посока Панаира. Ако точно там имаше позиционирана патрулка, може би вече щеше да има и десетки наложени глоби. Забранени маневри предприеха и много други шофьори, хванати в капан на някое от възловите кръстовища в града под тепетата.

снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Маратонец

Маратонец

30.10.2022 | 16:18

Всяка година след маратона статиите са еднакви "ужас, маратон, как може и т.н.". Всеки уважаващ себе си град в Европа че и по света има маратон. Трасе 42 км не се прави много лесно, особено в град с големината на Пловдив. Тази година заради ремонтите даже беше само полумаратон. Медиите които след маратона се надпреварвате да пускате ужасени снимки, да бяхте информирали хората за това, че в Неделя ще трябва да ходят пеша или с колела, или пък между 9 и 13 часа да не карат колите си. Но нали трябва да се мрънка а и лошото заглавие е кликбейт. Нацията с най-малко спортуващи на глава от населението се ужасява, че за 3-4 часа няма да може да се движи с коли в един град. Да ви кажа, много ми беше кеф като минавах по трасето да гледам изнервените шофьори в колите, дано някой от тях се сети да закара детето си да спортува малко, че и той самия може утре да се пробва да избяга 5 км примерно. Догодина дано да има промяна в отношението към това събитие, което по принцип за всеки голям град е празник о не повод за хейт.

Отговори
5 2
А бе,

А бе,

30.10.2022 | 14:22

Защо не правят маратона около гребната база-да въртят там като улавите до второ пришествие.На кого му пука за този маратон,че го насаждат на филибелии и побъркват целия град/имам предвид организаторите/.

Отговори
13 3
Маратонец

Маратонец

30.10.2022 | 16:20

На мен ми пука и на още 1000 човека, които за разлика от теб могат да пробягат повече от 100 метра без да получат сърдечен удар. Побъркването на целия град може да провокира някое дете да поиска и то да спортува, въпреки че такива като теб явно не са чували за подобна дума.

Отговори
5 11
КО?НЕ!

КО?НЕ!

30.10.2022 | 12:34

Не са виновни шофьорите, предполагам не са знаели, че ще има маратон, който ще блокира улиците. По цивилизованите страни няколко дни по-рано се слагат големи табели по целият маршрут, показващи кога и от колко до колко ще се затварят улиците. Така шофьорите се информират и си правят сметката от къде да минават. Ама в наш`та "държава" е така, всичко е тайна. Така както продаваме оръжие на Украйна, така както си даваме задниците на хамериканците и така както ще ни го вкарат три ката!

Отговори
19 4

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?