Следвайте ни

Само лукс и скъпи материали в новата Градска галерия СНИМКИ

viber icon

Вътрешното оформление на сградата на постоянната експозиция на Градската художествена галерия на ул. „Съборна“ е почти готово. 

Триетажната страда, проектирана от първия главен архитект на Пловдив – Йосиф Шнитер, е напълно обновена отвън и отвътре. 

Стълбите ще са от масивна дървесина

Работници завършват етажите, където ще са картините от постоянната й експозиция. Днес бяха монтирани охранителните камери в сградата.

Етажите са покрити с дъбов паркет. Металната стълба, която замени предишната дървена, ще бъде покрита с плоскости от масивна дървесина. Трудноподвижни хора и инвалиди ще се качват на горните етажи с асансьор. 

На всеки етаж е монтиран по един голям климатик

Всеки етаж е отопляван с мощни климатици. Стените са контрастни в светло охра и тъмно охра боя. 

За първи път на всеки от етажите с експозицията ще има изход, който води към аварийното стълбище. С това сградата покрива всички европейски норми на безопасност. 

Асансьорът за инвалиди

Проектът за реновиране на сградата на Шнитер струва 1,57 млн. лв. Следващият му етап ще е завършването на двора на галерията, където ще има изложени скулптури и детски кът за занятия с деца.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?