Следвайте ни

Рок концерт посрещна Джон Ленън в Музикалното СНИМКИ

Британската скулпторка Лаура Лин създаде творбата по случай Европейска столица на културата 2019

viber icon

С мощен рок концерт Музикалното училище в Пловдив ознаменува барелефа на Джон Ленън, който вече украсява стената на школото. Училищна банда с вокалист ирландската пловдивчанка Мейв-Ашлинг Макгонегал изпя незабравимите песни „Imagine“ и „Let It Be“, както и поредица от златни рок парчета.

 


„Джон Ленън е творец, който искаше да промени света. Човек, за когото мирът не беше просто химера, а възможна реалност, която зависи единствено и само от нас. Мъж, който вярваше в любовта, в по-добрия и различен свят. Общественик и художник. Неговата песен „Imagine“ се превърна в химн на борбата за мир и пацифизма в глобален мащаб“, заяви в словото си на тържествената церемония директорът на НУМТИ „Проф. Добрин Петков“ Нели Попова-Коева.

 


Барелефът на Ленън е сътворен от британската скулпторка Лаура Лин и е дарение на Музикалното училище във връзка с настоящата титла Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Подарен е от известния банкер и меценат Стилиян Вътев.

 


На тържествената церемония по откриването на мемориалното изображение присъстваха бизнесменът и общественик Любозар Фратев, кметът Иван Тотев, зам.-кметът Стефан Стоянов и изпълнителният директор на „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

 


След церемонията училищната рок група продължи да забива хит след хит под масовите възгласи „Още, още!“ от пълния училищен двор. По някое време директорката усети какво се случва и нареди на музикантите да сложат край на концерта, а учениците да се връщат в час. Тийнейджърите побързаха да си направят снимки и селфита с барелефа на Джон Ленън.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?