2374
Следвайте ни

Репетиция по холандски модел показа какво да очакват от КАТ-Пловдив шофьорите по празниците СНИМКИ

viber icon

Пловдивската полиция проведе спецакция по холандски модел за контрол над поведението на шофьорите и показа какво ги очаква по празниците. 

Четири патрулки с четири екипа униформени бяха позиционирани по бул. "Княгиня Мария Луиза" в Пловдив, до Арменските гробища. След като направиха коридор с конуси за отбиване и проверка на шофьори, те преминаха към действие. И четирите екипа спираха едновременно по четири коли на произволен принцип. Още сред първите спрени се шофьори се оказа такъв, който е солидно почерпен. Дрегерът отчече 1,06 промила, което му коства както глоба, така и отнемане на книжката за половин година.

В колата си той возеше детето и съпругата си. За да не се стресира хлапето, полицаите му подариха играчка, както се прави в чужбина. 


Униформените проверяваха за техническата изправност на автомобилите, за превишена скорост, ползването на предпазни колани, неправоспособност и употреба на алкохол и/или наркотични вещества.Караха шофьорите да пускат мигачи, фарове, чистачки, проверяваха им документите на колите, шофьориските книжки, сключена задължителна застраховка и т.н. 

Сред нарушителите се озова и пенсионерка, която караше без колан. Подробности за акцията представиха на място комисар Костадин Костов, началник на "Охранителна полиция" и инспектор Ботьо Гиргинов от отдел „Пътна полиция“.Снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Лерца

Лерца

28.12.2021 | 14:28

Къде сте бе Котенца

Отговори
0 0
Пловдивчанин.

Пловдивчанин.

25.12.2021 | 07:10

А някой да провери за "дупките" по улиците и за непрекъснатите "тапи" ?И какво откри?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?