Следвайте ни

Рекорд! Отчуждиха 131 имота за локалните платна до Асеновград СНИМКИ

viber icon

За малко проектът за локални платна на пътя от Пловдив до Асеновград е можел да не се осъществи. Това е заради спешното отчуждаване на 131 терена от частни имоти. От тях 40 са в община Куклен. 

Общата им площ на отчуждените земи е 28,180 дка. Сменен е и статутът на 63 декара земеделска земя. 

„Проблемът бе с изплащането на отчуждителните процедури. На 9 февруари изтичаше срока и успяхме да го спазим”, каза областният управител Дани Каназирева. Това е един от малкото проекти, за които са правени отчуждителни процедури в три общини – Пловдив, Куклен и Асеновград.

До една година пътят Пловдив Асеновград ще се сдобие с две локални платна с обща дължина 20 километра. 

Когато бъдат готови всички промишлени предприятия в разрастващата се промишлена зона ще имат достъп до входовете и изходите си. И така няма да има пътни произшествия. Проектът ще бъде изпълнен за 485 календарни дни, от които 120 са за проектиране. 

За да не пропуснат срока 9 февруари в община Куклен са работили дори през Коледните празници. „Всичко приключи както трябва. Локалните платна са довършващия елемент на пътя Пловдив – Асеновград. Всеки инвеститор иска по-добра комуникация”, каза кметът на Куклен Мария Белчева. 

Локалните платна ще са широки 6 метра и ще са двулентови. Ще са осветени на всяко колело и ще имат отводнение като нормален път. Мантинела ще ги дели от натоварения път за Асеновград.

За да не го пропуснат в община Куклен са работили дори през Коледните празници. 

„Всичко приключи както трябва. Локалните платна са довършващия елемент на пътя Пловдив – Асеновград. Всеки инвеститор иска по-добра комуникация”, каза кметът на Куклен Мария Белчева. 

Собственикът на фирмата изпълнил на проекта „Иса 2000“ инж. Юлиян Инджов гарантира, че строителните дейности ще протекат бързо, качествено и в срок, като  се очаква догодина обектът да бъде открит. 

„Няма да има никакъв проблем за пътуващите за Асеновград заради строителството”, каз инж Инджов. 

На официалната церемония бе отслужен водосвет от Негово преосвещенство Знеполски епископ Арсений. 

Снимки от Атанас Кънев

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

baba lu

baba lu

12.08.2020 | 21:02

Narrow streets, narrow minded people.

Отговори
0 0
4000

4000

12.08.2020 | 12:47

То по проект целият път до Асеновград трябваше да има осветление , но няма ! По проект трябваше да има естакада за Долни Воден , но няма ! По проект трябваше да има 2 метра канавка между отделните платна , но няма ! Трябваше по проект да е едно , а стана друго ! Всеки се сеща защо стана така - за да има пари и за крадене ! Сега и по този проект нещата няма да са както трябва , давам ви гаранция !

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?