71

Проклятието да си шофьор в Кючука: Ремонтите затапиха квартала

Кошмар! Трагедия! Драматична картинка! Това са само част от определенията, с които шофьори си служат, за да опишат ситуацията в пловдивския квартал "Кючук Париж", която е факт от началото на седмицата. Проверка на "Марица" показа, че задръстванията в зоната около стартиралия ремонт не са епизодични, само в час пик сутрин и вечер. Тапите са целодневни. Със сигурност сутрин и вечер придвижването става с няколко минути по-бавно, но в интервала от 9 до 16 часа ситуацията не е значително по-розова. 

Огромни задръствания има на бул. "Никола Вапцаров", "бул. "Македония" и улиците "Скопие" и "Димитър Талев".  Особено бавно и проблемно е например преминаването на кръстовището на бул. "Никола Вапцаров" и ул. "Димитър Талев". Няколко светофара не са достатъчни, за да не се изнесат 20 коли. Шофьорите от градския транспорт пък недоволстват, тъй като гоненето на разписание е мисия невъзможна. "Освен с хеликоптер или с космически кораб, с друго не може да се мине нормално тук", пък коментира шофьор от дългата колона. Заради спряното движение бул. "Александър Стамболийски", седналите зад волана изпълниха и малките пресечки в опит за бягство. Така обаче се затрудни движението например по "Пере Тошев", "Братя Бъкстон", Родосто" и т.н. Общо взето шофьорите се промушват из всички пресечки на ул. "Димитър Талев", за да избегнат трафика. 

Погледнати от високо, конфликтните улици и булеварди в Кючука имат вид на мравуняк с единствената разлика, че колите едва пъплят. 

Тапите обхващат и Коматевско шосе, където и без това движението е изключително натоварено. 
Предвид ситуацията, шофьорите си позволяват да правят опасни маневри, като обратни завой и навлизане в насрещното. снимки от Наташа Манева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
14 коментара
Юруш кауни и помайци

Юруш кауни и помайци

07.12.2022 | 02:30

Събота ши доат многу народ ут селата на пазар а утре давът пенциите И сите карат таралясници а Зику ши я ригулировчик

Отговори
2 1
Алъш вериш

Алъш вериш

07.12.2022 | 02:26

Селяните от Марково Остромила и т.н. обичат да пазаруват до 1 во Районно затова е този калабалък. Пък сутрин Зико каза че си носели оттам боклука с колите. И аз купих парцел баш до гробището в Марково спокойствие голямо.

Отговори
1 0
Докато града е на боко тиквата така ще е гербаджийските гадове блокира

Докато града е на боко тиквата така ще е гербаджийските гадове блокира

06.12.2022 | 23:00

Гербаджийските гадове които ни управляват и крадат блокираха града от юг. Голям срам за пловдивчани. Околовръстното е улей на смъртта с мантинели до асфалта, без банкет и без канавки. Гешев, къде си?

Отговори
9 1
Пет булеварда в Южен чакат 40 години за да бъдат реализирани

Пет булеварда в Южен чакат 40 години за да бъдат реализирани

06.12.2022 | 22:42

Пет улични регулации с габарити на булеварди в Кичука одобрени с планове още от далечната 1981 година чакат реализирането им. Това са булевардите На акедония, Александър Стамболийски, Стефан Стамболов, Академик Петър Динеков и Южната тангента на град Пловдив, които в момента са тясни улици. Затова са тапите и задръстванията в най-населения район на града. Няма кметове и заместник-кметове по строителството. Има гербаджийски крадци, които си пълнят нощните шкафчета с кюлчета злато и евро анкноти. Мръсници.

Отговори
8 0
Неадекватен ГрАДСКИ транспорт

Неадекватен ГрАДСКИ транспорт

06.12.2022 | 22:15

Доста от тези коли са от секат в Родопската яка. За да слязат от колите тези хора, трябва да се мислиш а удължаване на някои автобусни линии до Марково, Първенец/ Храбрино, Браниполе/Белащица. Когато това стане или ако беше станало, нямаше да има такъв трафик, който да слиза по Димитър Талев. Само за сравнение - във Варна градски автобуси ходят до Златни пясъци (към 15 км от Варна), а в София градски автобуси ходят до Железница, Пасарел - 25 км от София, както и Банкя даже след Банкя. В Пловдив Марково е на 5 км, Първенец е на 3 км от Коматево, а Браниполе и Белащица на под 2 км. И няма нормален градски автобус дотам!!!!

Отговори
12 2
Алоо

Алоо

07.12.2022 | 02:23

Селата тук са друга община не е като Софийска голяма община. Аз ли да им решавам селските проблеми. Дали ще те поканят с бъклица и дрян като заколят прасеро?

Отговори
1 2
Total

Total

06.12.2022 | 19:10

Тотални некъ...ци.....без коментар

Отговори
6 0
СЕЛЯНИН ОТ  С. БЕЛАЩИЦА

СЕЛЯНИН ОТ С. БЕЛАЩИЦА

06.12.2022 | 18:50

------ КМЕТА Е ЗА Е---Е НЕ РАЙОНИЯ ААА ДРУГИЯ ДАНГАЛАК ДЕТО Е НА ЦЕНТЪРА ТОЙ Е-А МАМАТА НА ЦЕЛИЯ ГРАД.. ДОЙДЕ В село КАЗА ,,ЧЕ ЩЯЛ ДА ОПРАВИ ПЪРВО НАС СЛЕД ТОВА И БЕЛАЩИЦА ЩЯЛИ СЕ ДА ХОДИМ ПО ПАНТОФИ ИЗ селото

Отговори
10 1
марсианец

марсианец

06.12.2022 | 18:44

ами като гласувате за некадърниците от герб , така ще ее само големи задраъставания и калпави ремонти из града и района. Сега е момента да прецените за кого ще гласувате през 2023 за кметове .

Отговори
14 2
Дим

Дим

06.12.2022 | 20:41

Кой ще обещае,че ще изхвърли релсите извън града и да отпуши Пловдив та гласуваме за него.

Отговори
2 2
Боко тиквата

Боко тиквата

06.12.2022 | 18:03

Важното е да се пълни чекмеджето. Духайте супата, балъци!

Отговори
18 3
Батко

Батко

06.12.2022 | 17:58

Ама що не ходите пеша ве, алоу!

Отговори
6 4

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?