Следвайте ни

Природонаучният музей се пренесе в Дондуковата градина СНИМКИ

viber icon

Дондукова градина, която се намира до Дома на младоженците, се превърна днес за няколко часа в Природонаучен музей на открито. Част от експонатите  бяха изнесени на алеите и  децата  се радваха на птиците и животните, появили се изневиделица под дебелата сянка на дърветата. 

Най-много желаещи имаше  да си покажат  уменията си -  да  измайсторят насекоми от хартия и да   нарисуват стъпки на хищниците - вълк, мечка и  рис.

Изложбата и  ателието за любознателните   са организирани  от музея като част от  тридневен фестивал за младежко творчество „Млада синя Земя“. Той се провежда традиционно на 22 април (Деня на Земята), но поради пандемията от COVID-19 тази година се наложи датите да бъдат променени.

"Музеят" в градината ще бъде отворен и утре от 11 до 15 часа.  За децата ще има работилница за засаждане на цветя.  Те ще могат да се запознаят с живота на пчелите  и да се включат в игрите за ориентиране с награди, а също така да скачат на въже и ластик, да въртят обръч  и да се забавляват  на дама с тебешири.  

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?