Следвайте ни

Приказна изложба краси Капана СНИМКИ

viber icon

Приказни цветни форми събират погледите днес под трибагреника от чадъри в Капана. „Виновна“ за това е впечатляващата картинна изложба „Образи“ на талантливия дванадесетокласник от Математическата гимназия Йордан Дамбулев.

 

 

„Реших да кръстя изложбата „Образи“, защото сама по себе си думата е интересна и обхваща широк спектър от събития и хора, които виждаме около нас всеки ден“, разкри за „Марица“ авторът.

 

 

„Според мен всеки има своя лична интерпретация за случващото се и обикновено с мислите си го доукрасява“, каза още талантливият младеж.

Вдъхвайки живот на своите герои, той успява да се измъкне от сивотата на ежедневието. Експозицията му включва дванадесет картини. Някои от рисунките са по-стари, а други са съвсем нови.

 

 

„Използвал съм главно акварел, туш и цветни маркери, но към основния материал, за да е по-силен ефектът, често да добавям и други“, добави художникът.

Всички, които искат да се докоснат до магичните образи, могат да го направят до края на деня в бар „СандъкЪ“.

 

Габриела Лазарова

Габриела Лазарова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Габриела Лазарова е завършила ЕГ „Иван Вазов“ с италиански език. В Италия завършва университет „Тор Вергата“ със специалност „Естетическо-научна журналистика“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?