Следвайте ни

Пловдивски ученици с изложба за ЕСК 2020 СНИМКИ

viber icon

Официалната церемония за предаване на титлата на следващите ЕСК 2020, която ще се състои в неделя 12 януари, от 19 часа в Дома на културата „Борис Христов“, ще бъде съпътствана с множество събития на пловдивските културни институти през уикенда, с вход свободен за гражданите.

 

Едно от тези събития е фотографска изложба на преподаватели и студенти от Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „проф. Асен Диамандиев“ и изложба на ученици от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ и Национална гимназия за сценични и екранни изкуства – гр. Пловдив, разположени във фоайетата на двата етажа в Дома на културата.

Официалното откриване бе вчера.

 

 

Изложбата на преподаватели и възпитаници на АМТИИ носи името „Вечен и жизнен“ и е създадена по повод Пловдив – Европейска столица на културата 2019, куратор на експозицията е доц. Никола Лаутлиев.

Автори: Никола Лаутлиев, Соня Станкова, Георги Димитров, Мариана Камбурова, Георги Митов, Ванеса Попова, Дарина Комитова.

 

Изложбата на Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“ показва избрани произведения от трите направления на изкуствата, в които се обучават учениците. Изящният отдел включва живописни, графични и скулптурни произведения. Приложните изкуства са представени с творби на специалностите „Стенопис“ и „Иконопис“. В изложбата участват плакати и проектни табла, които са реализирани от специалност „Рекламна графика“ и „Пространствен дизайн“.

Националната гимназия за сценични и екранни изкуства гр. Пловдив  се представи с обща изложба на творби на ученици, представящи различните специалности, които се изучават в училище. В програмата бе включен и 15-минутен рецитал  със заглавие „Венозно“ на възпитаници на училището, които  изпълниха  съвременна поезия по стихове на Димитър Атанасов-Шърата.

 

 

Поезията бе в съпровод на класическа китара от Юлиан Станчев – ученик в НУМТИ „Добрин Петков“ гр. Пловдив.

  С музикален поздрав към публиката и участниците се включиха и талантливите възпитаници на НУМТИ „Добри Петков“ Пловдив.  

 

снимки: Наташа Манева

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?