Следвайте ни

Пловдивчанка с Алцхаймер проговори под грижите на най-добрия човек СНИМКИ

viber icon

Деветото издание на кампанията "В търсене на добрия човек" започна по стълбите на "Каменица". Инициативата, част от голямата кампания на Общината "Пловдив - град на доброто", откри зам.-кметът по европейски политики и социални дейности Анести Тимчев.

"Доброто е тук, доброто е около нас. Добрите хора трябва да ги видим, да ги поощрим.  Искаме да превърнем Пловдив в град на доброто не само тази година, но и занапред", каза Тимчев. И обясни, че към кампанията ще се присъединят и други градове.

Пловдивчани вече са около масите и пишат в тетрадки имената на хората, които считат за най-добри и кратко обяснение защо смятат така.

Всеки от тях получава грамота с името на своя избраник, която може да му връчи.

Кампанията ще има още четири кръга до края на годината. Сред гостите е призьорът от 2017 г. Кольо Бонев. Той от 2006 г. се грижи за своята болна от Алцхаймер жена.

"Вече постигаме голям успех. Съпругата ми Елизавета започна отново да говори", каза мъжът.

Организатори на кампанията са Община Пловдив, Асоциацията за хора с редки болести и Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив. Носителите на наградите за тази година ще бъдат обявени на 27 юни. Всеки пловдивчанин може да номинира до 17 юни най-добрия човек, когато познава,  през сайта https://gradnadobroto.plovdiv.bg/?fbclid=IwAR32KrB9Xd3UAONHUU1frOZQ5pQki3w895_d7onfHitpITOv7AEvhZW0L4Y.

Председателят на националния алианс за редки болести Йорданка Петкова, по чиято инициатива досега се провеждаше кампанията "Най-добър човек" препоръча книгата на Спас Попов "Закъснелите за рая" заради поуките в нея.

"Конкурсът „Пловдив – град на доброто“ цели да отличи онези истински добри хора, които напълно безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество", обяви зам.-кметът Анести Тимчев.

Снимки Наташа Манева

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?