1553

Пловдив светна в "Чисто зелено" СНИМКИ

Успешен финал и впечатляващи резултати за първото общограско почистване на Пловдив. Градът светна в "Чисто зелено" само в рамките на няколко часа, а ефектът достави незаменимо удоволствие на всички, включили се в съботникаПървата кампания за общоградско почистване в града под тепетата приключи. Мощната акция, която се съсредоточи към най-замърсените райони, тепетата, река Марица и междублоковите пространства, продължи 6 часа и надскочи най-смелите очаквания както на пловдивчани, така и на управниците. 

Най-нетърпеливите започнаха уборката още преди официалния й старт, който даде кметът Здравко Димитров в 10.30 часа на Гребната база. Акцията започна едновременно в целия град, като във всеки район имаше по няколко обособени пункта за почистване.

Там доброволците получаваха всичко необходимо - ръкавици, вода и чували. Като подарък за включването си пък те получиха по една зелена тениска с надписа на кампанията, както и платняна торба, с която да заменят найлоновата. 

Така обединените пловдивчани с дрес код "зелено" се впуснаха в битка с боклуците из целия град. Чувалите се пълнеха за броени минути, а амбицираните доброволци не спряха дори за миг, докато не изчезна и последния отпадък от поверения им район. 

Цели семейства взеха участие в общоградското почистване. Родители и деца наравно полагаха усилия, за да имаме всички един по-чист и спретнат град. Едни от най-активните бяха в район "Западен" и по-специално на Гребната база. Наред с тях се включи и райкметът Димитър Колев. Именно тук Здравко Димитров даде старт на акцията и пример как трябва да си пазим чисто.

В "Чисто зелено" се включиха всички зам.-кметове и районни кметове. Общинският финансист Величко Родопски бе ангажиран с чистотата по поречието на Марица, зам.-кметът по екология Анести Тимчев се включи в акцията в район „Северен“, в парка на бул. „Васил Априлов“ № 146, до ресторант „Хитър Петър“. Кметът на район "Източен" Иван Стоянов бе в парк "Каменица", а колегата му в район "Централен"  Георги Стаменов се впрегна да чисти на Сахат тепе, подпомогнат от зам.-кметът по образованието Стефан Стоянов и доброволци. Обединените усилия на управници и жители на града определено постигнаха желания резултат, което автоматично отчита акцията по почистването като успешна. Самите доброволци бяха щастливи, че могат да дадат нещо от себе си, за да може този град да изглежда по-добре. "Наше задължение е да пазим града спретнат и красив - като абитуриент", каза 48-годишната Славка, която се включи в кампанията "Чисто зелено". Финалът на кампанията също бе изключително очакван не само заради задоволството от постигнатите резултати, а и заради предвидените 252 награди за участниците. На всеки район се паднаха по 42 награди, сред които ваучери и предметни награди. Всеки един от шестте районни кметове в Пловдив имаше възможността да изтегли щастливците, включили се със сърце в съботника. 

Резултатите от кампанията "Чисто зелено" ще бъдат обобщени в следващите часове. Тогава ще стане ясно и колко точно тона отпадъци са събрали пловдивчани в рамките на 6 часа. 

снимки от Наташа Манева

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Тая герберска смрад вони

Тая герберска смрад вони

02.04.2022 | 21:52

Крадът, вонят и имитират почистване. Трябва да почистим Пловдив от тия мръсни гадове!

Отговори
4 1
Т.ъпа статия

Т.ъпа статия

02.04.2022 | 18:44

Какъв позор е това за Пловдив!!! оср.аха болницата за да я баталясат ,нямаха пари неизгодна беше... Сега се юрнаха заради тия украински по.мияри които вече се чувстват като у дома.си...та и отгоре!!! Очаквам да почнат да си правят жълти,сини,оранжеви революции... Резил си ти Димитров резил си ти ,резил е и управлението на ГЕРБ! Утре тия мисири ще искат да се признае украинска общност и ще искат права... Да си върнем белодробна болница за нас!!!!

Отговори
4 2
Аха

Аха

02.04.2022 | 18:48

Приготви ли си монетката за пътуване до Хадес?

Отговори
1 2
Пловдив "zelеnее" със зеленина от социализма!

Пловдив "zelеnее" със зеленина от социализма!

02.04.2022 | 18:41

Кога градини и паркове ще озеленят общинските паркове? Кога ще засадят вечнозелени храсти и дървета? Кога?

Отговори
5 2
Тая герберска смрад вони

Тая герберска смрад вони

02.04.2022 | 21:54

Да почистим Пловдив от тези мръсни гадове.

Отговори
4 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?