Следвайте ни

Пловдив сведе глава пред Апостола СНИМКИ

viber icon

Десетки пловдивчани застанаха със сведена глава пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски на Бунарджика, по повод честването на 183-та годишнина от рождението му.

Деца и възрастни, с цвете в ръка, се поклониха пред паметта му и пред отечествените му дела.

На церемонията присъстваха заместник-кметове, общински съветници, омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов, патриоти от комитет "Родолюбие" и Общински комитет "Васил Левски", също десетки граждани.

"Нека когато палим свещ в храма, да запалим и една за йеродякон Игнатий. Той няма нужда от това, но ние имаме", каза в словото си по повод годишнината Рада Банялиева, директор на Музея на авиацията в Крумово.

Цветя бяха поднесени от името на кмета Здравко Димитров, на командира на Военновъздушните сили, на командира на авиобазата в Граф Игнатиево,  на районните кметове, на политически сили, сдружения и други. 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Гражданка

Гражданка

18.07.2020 | 13:00

Кои заместник кметове , видяхме само един . Другите къде са ?

Отговори
0 0
Адолф Джугашвили

Адолф Джугашвили

18.07.2020 | 11:36

Пловдивчани застанаха със сведени глави до паметника на Апостола в подножието на "Бунарджика" под Съветския ботуш на "Альоша" който се издига на върха.

Отговори
0 0
Слави

Слави

18.07.2020 | 10:55

Рада Банялиева не каза свещ за Апостола, за йеродякон Игнатий. Такова е било желанието му в последната му изповед пред поп Тодор Митов.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?