Следвайте ни

Пазарджишко шосе като самолетна писта след ремонта СНИМКИ

viber icon

Коренно е променено Пазарджишко шосе след ремонта, който започна преди 45 дни.  Колите вече ще пътуват от Пловдив за Пазарджик по равна като самолетна писта настилка. Обновеното трасе с дължина около 15 км струва 18 млн. лева с ДДС и е финансирано от държавата чрез Агенция "Пътна инфраструктура". 

"Ремонтните работи трябва окончателно да приключат до 9 септември", каза шефът на Областно пътно управление инж. Йордан Калев, който тази сутрин заедно с областния управител Дани Каназирева провери  как е асфалтиран пътят. "Надяваме се, че строителите ще успеят да се справят със завършването на обекта до края на август, за да може да се възстанови трафикът", коментира Каназирева. 

Трасето не е ремонтирано от 1989 г. и върху стария асфалт бяха се появили опасни пропадания и пукнатини.  Строителите от фирма "Европейски пътища"  са направили отводнителна система, уплътнили пътната основа, положили са специална мембрана, за да няма слягане , и три  три пласта  здрава настилка. "Поне 8 години няма да се предприема ремонт", прогнозира инж. Калев. 

Едновременно с това са ремонтирани мостовите съоръжения, окастрени  са клоните  на дървета, а изсъхналите са премахнати, за да не създават опасност за трафика. Вече е положена хоризонталната маркировка и предстои на по-рисковите места да се монтират мантинели. Пътят трябва да бъде завършен с цялостна вертикална и хоризонтална маркировка за безопасност на участниците в движението. 

Усилено се работи и по другите важни пътни обекти в Пловдивска област, сред които са локалните платна на Асеновградско шосе, пътят за Хисаря, участъците  Карлово - Васил Левски и Юговското ханче. 

 "Вече са стартирали процедурите по изготвянето на парцеларния план на Югоизточен обход на Пловдив от надлез "Скобелева майка" до  бившата караулка на Асеновградско шосе, който ще разтовари движението в областния град", съобщи Дани Каназирева. 

Снимки от Наташа Манева 


 
 
 
 
 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (9)

случаен

случаен

29.08.2020 | 12:07

Чувам отзиви , че на "ПИСТАТА" се люлееш като в развълнувано море !!!

Отговори
0 0
някой който минава всеки ден от там

някой който минава всеки ден от там

27.08.2020 | 08:19

Този участък не беше най-наложителния за ремонт!!! Всъщност на участъка му нямаше абсолютно нищо!!! Спешен участък за подобрение е цялото околовръстно на Пловдив!!!

Отговори
3 0
!!!

!!!

25.08.2020 | 09:49

Пичове пускайте го по-бързо, защото алтернативана през Радиново и Костиево за 2 месеца ми коства предница на колата. Да не говорим, че пътят си е като отворен, постоянно си минават коли.

Отговори
2 0
Един шофьор

Един шофьор

24.08.2020 | 20:51

А защо са тези мантинели от страни вместо да разширяват те стесняват няма банкет ако някой аварира на средата на пътя ли да спре?

Отговори
5 0
samolet

samolet

24.08.2020 | 19:28

Ей този разбиращ от всичко гладен инженер. Гледайте във филма как се става шеф на пътното без да имаш необходимото образование. Ненакрадоха се в Пловдив, сложиха го да "усвоява" и в ОПУ.

Отговори
3 0
Юлия

Юлия

24.08.2020 | 16:13

То и преди си беше като самолетна писта. Това е видно от множеството мраморни надгробни плочи. Жалко за загиналите, но дали там им е мястото. Шосето е заприличало на траурен парк.

Отговори
2 0
Марковлия

Марковлия

24.08.2020 | 12:30

Аааа, Околовръстното от Асеновградско до магистралата ? Тази отсечка е по натоварена и от магистрака Тракия !!!

Отговори
9 0
Самолет

Самолет

24.08.2020 | 12:14

само шофьорите да не си помислят, че са пилоти на самолети, че бързо ще напълнят гробищата

Отговори
10 1
Ковидчо:

Ковидчо:

24.08.2020 | 12:05

Похвално, ама да не прибързваме с "пистите", че и други уж бяха такива, а после ги откънаха от кърпежи и ремонти...

Отговори
8 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?