Следвайте ни

Осемгодишната Амелия с венец за Стефан Стамболов СНИМКИ

viber icon

Малко момиченце, облечено в българска национална носия, поднесе днес венец през паметника на Стефан Стамболов по случай на 166-а годишнина от рождението му. Амелия е на 8 години и е най-малката участничка в комитет "Родолюбие", който присъства на всички тържествени церемонии по бележити исторически дати в Пловдив.

 

 

 Цялото ни семейство участва в комитет "Родолюбие", защото дълбоко ценим героичното минало на България, разказа Ралина Камджалова, майка на Амелия. Родолюбци са съпругът й и по-голямата дъщеря Магдалена.

 

 

С военни почести - духов оркестър и представителна рота на пловдивския гарнизон - беше почетена годишнината на Стефан Стамболов.

 

 

"Като държавник той поема риск и отговорности, непосилни за другите.  Те са ненадминати и до днес. Животът на Стефан Стамболов ни прави горди, че сме българи", каза в словото си проф. д-р на историческите науки и преподавател в ПУ "Паисий Хилендарски" Людмил Спасов.

 

 

Кметът Здравко Димитров и неговия екип, районните кметове и общински съветници почетоха рождената дата на Стефан Стамболов. Областната администрация беше представена от зам.-губернатора Петър Петров, а от депутатите беше Спас Гърневски. По негова инициатива като кмет на Пловдив  площадът до шадравана беше кръстен на името на Стефан Стамболов на който се вдигна паметник. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иво Иванов

01.02.2020 | 22:39

Стамболов е срам за България

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?