Следвайте ни

Огън, кукли и магии подлудиха Капана СНИМКИ

viber icon

Капана се превърна в циркова арена вчера за радост на хиляди хлапета и техните родители. Арт кварталът на Пловдив бе окупиран от кукловоди, акробати, жонгльори и артисти, ходещи на кокили и въртящи огнен пой.

Начало на 6Fest Kapana сложи софийският театър „Мале – мале“, който сутринта изнесе „Концерт на куклите“ на сцена Ядрото. Малко и големи се впуснаха в танци с кулите, завършили със страстно танго между марионетките. Следобед дойде ред на кукленото шоу на „Соулмейд“ и цирка на “Играчка-Плачко”.

Междувременно артистите от Театър на огъня и сенките Fireter обиколиха Капана на кокили, съпътствани от пъстро шествие от деца, родители, фотографи и туристи. Появата на облечените като пеперуди артисти предизвика безредици из кокетните кафенета по пътя им.  

Не успяла да си поеме дъх, публиката бе очарована от улична магия на Quick Hands Project. Кулминацията на вечерта бе представлението на Variété Plan B. от Варна. Боби Скала и Силвия Росат показаха фокуси, клоунада и жонглиране с топки и бухалки. Особено зашеметяващи бяха изпълненията на Силвия с камшици и ласо, които накара най-малките зрители да изтръпнат от вълнение. С падането на мрака те изиграха и светлинно шоу. Шоуто на Ядрото завърши с майсторско въртене на огнен пой на Ядрото.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?