Следвайте ни

На Бунарджика като в "Хари Потър", продават магически предмети СНИМКИ

viber icon

Пазар за магически предмети се оформи пред входа на Летния театър на втория ден от фестивала „Здравей Здраве!”. Мястото заприлича на улица от поредицата за Хари Потър.

Продават се всякакви пирамиди, сфери и магически камъни плюс купища окултна литература. 

На голямата алея пред паметника на Васил Левски тръгнаха занимания по йога на открито и демонстрации по българското бойно изкуство Да Дао. 

На базара пред Летния театър може да се купи всичко – от книгата "Астросоциология" на ерудита философ Методи Константинов, през бижута, които подобряват тонуса, и се стигне до руското чудо на съвременните технологии – аура камера. 

Още на първата страница от произведението си, Методи Константинов, който е последовател на Петър Дънов, пише, че „движението на големите планети влияе върху големи групи хора от обществото и така се ражда астросоциологията.

Камерата за мерене на аурата бе демонстрирана от пловдивчанката Диляна Велчева. Тя работи, след като човек си постави дланта на специален статив със сензори. 

Той пък е свързан с лаптоп, на който се вижда добра ли е или лоша аурата му. „Камерата може да измери правилно и температурата ви”, допълни г-жа Велчева.

Друга пловдивчанка – Веси, извади на сергията си специални пирамиди от силикон, в който са запечатани слоеве от различни метални стружки и планински кристал. 

Магическият продукт се нарича Оргонит и целта му е да улавя всички вредни лъчения и енергии в дадено помещение. 

„Той е разработен по идеите на Вилхелм Райх. Обира всички вредни излъчвания от рутери, компютри и кабели и възстановява правилната енергийна среда”, обясни Веси.

С наистина полезен продукт бе дошъл Миро от Радомир. Младият мъж, който има 40 кошера, бе докарал в Пловдив „най-хубавия мед и пчелни продукти от Западна България”. 

Още в 10 часа сутринта на сцената на Летния театър започна серия любопитни лекции на известни специалисти по здравословен живот.

Първи бе проф. д-р Александър Илиев. Той изнесе лекцията си, облечен в червен анцуг. 

Даде интересен пример с опит от Непал. На едно прасе му сервирали три вида напитки – между които изворна вода, кока кола и уиски. Прасето, разбира се изпило водата, и не близнало от колата и скоча. 

„Защо не последваме примера на това прасе”, призова проф. Илиев. 

Йога заниманията са на два отделни терена, като навсякъде се спазва изискването за безопасна дистанция. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?