2374

Медсестра oт Пловдив се надбягва с вятъра и дебне залезите СНИМКИ

Стоянка е на 32 години, родена и израснала в Пловдив. Завършва Медицинския университет под тепетата и работи като медицинска сестра. Има много хобита, но едно е голямата ѝ любов. Да яхне мотора и да се надпреварва с вятъра.

Тя е класически мъжки блян - чаровна, интелигентна и много секси.

„Карам мотор от 15-годишна. Баща ми ме качи на „Симсон“ и това отключи огромната ми страст към мощните машини. През 2017 година изкарах книжка и от тогава нямам спиране. Вече 5 години съм горд притежател на “Honda Hornet”. Това е първата ми истинска любов. Много е удобен, страхотен е за начинаещи. Това е среден клас мотор, така нареченият „Street Fighter”. 600 кубика e, 100 конски сили и като цяло е доста маневрен. Много е удобен за дълги пътувания, също за градски условия“, разказа с плам Стоянка.

„Когато се кача на мотора, аз се чувствам едно цяло с машината.

 Чувствам свободата, изведнъж се разтоварвам
Ако си имал напрегнат ден в работата или някакви други отрицателни мисли, те изчезват от раз“, описа тя усещането на всеки един рокер.   

Логично, имала е инцидент с падане, за щастие един и без сериозни поражения. „Карах с 40-50 км/ч. Един възрастен мъж ми изскочи на пътя. Аз трябваше да избера дали да го блъсна, или да падна. Неприятното при моторите е, че когато имаш бърза реакция и активираш спирачките светкавично, машината направо те изхвърля. Отървах се само с много натъртвания и скъсани дънки. Затова екипировката е толкова важна и не трябва да се подценява“, обяснява любителката на високите скорости.

Винаги намира време да язди мотора, въпреки че ежедневието ѝ е доста натоварено. Освен да лети по пътя, красивата пловдивчанка обожава и да застава зад обектива. Тя е любител фотограф и използва всеки възможен случай да улови мига и да предаде емоцията. „Понякога мятам раницата с фотоапарата на гърба и поря вятъра с мотора. Просто се изключвам. Виждам някоя прекрасна гледка, по залез например. Спирам и снимам. Така се съчетават двете ми любими занимания“, посочи с усмивка Стоянка. Не крие, че

е разочарована и притеснена от всичко, което се случва по родните пътища.


"Шофьорите на автомобили нито ни виждат, нито ни чуват, което понякога е огромен минус за нас. Когато си на две гуми, трябва да си много предпазлив, много съсредоточен в пътя, очите ти да не са на четири, а на сто. Шофьорите не ни пазят. Много са разсеяни - често се ровят в телефоните си, пушат цигари и какво ли още не“, коментира мотористката.


Тя обожава да пътува и до по-далечни дестинации, като например родното Черноморие. Не знае дали този мотор ще е последната ѝ любов. Има желание за нова машина, която да ѝ вдига още повече адреналина. "Но въпреки това този ще си го оставя, защото е първата ми любов", сигурна е летящата медсестра.

снимки от Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Михаля

Михаля

13.08.2022 | 15:08

Няма ли, кой да я джаса?

Отговори
3 5

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?