3906

Мамо, може ли да го купим? Деца пощуряха по сладурски кучета на Главната СНИМКИ

Малчугани се влюбиха в сладурски кучета на Главната улица в Пловдив. Четириногите бяха част от събитие, с което Общината отбеляза Световния ден на бездомните животни - 6 април, предаде репортер на "Марица".  На пл. "Централен" специални гости бяха кучета от общинския приют. В рамките на три часа те се радваха на завидно внимание, снимки и прегръдки. 

"Мамо, може ли да го купим и да си го вземем у нас", попита майка си малко момиченце, което бе стиснало в прегръдките си сладко кученце. Тогава им бе обяснено, че всъщност животните са за осиновяване и в търсене на нов, уютен дом. На малчуганите им бе разрешено да прекрачат преграда, зад която кротуваха четириногите, и да им се порадват отблизо. 

Бинго и Бен също бяха част от гостите от приюта. Вързани на каишка те сами си потърсиха погалване от пловдивчани и гости на града, които се спираха да ги снимат и да разберат повече за тях. Сред ВИП гостите на събитието хората разпознаха и кучето терапевт Атос, което вече няколко години работи като детски терапевт в пловдивската педиатрия и вдъхва кураж на пациенти с онкологични и други тежки заболявания.

На посетителите на събитието бе разяснено, че няма нищо по-хубаво от това да си осиновиш супергерой и да му дадеш цялата любов, на която си способен. 

В помощ на бездомните животни се включиха децата от сдружение „Паралелен свят“, които организираха благотворителен базар.снимки от Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Юлия

Юлия

13.04.2024 | 16:43

Леле, колко красиво и зареждащо! Правете го по-често. Това са най-чистите създания- децата и кученцата. Те не лъжат, не маниулират, не крадат.

Отговори
1 0
Един  не  от  вас

Един не от вас

06.04.2024 | 19:28

Добре че съществуват кучетата, та да види Господ че и у човеците все още е останала любов към нещо...

Отговори
8 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?