Следвайте ни

Магията на P.I.F. превзе Пловдив и цялото небе СНИМКИ

viber icon

Връзката между Димо, P.I.F и пловдивската публика е повече от специална. Говоря за едно необичайно сливане, за един многоцветен синхрон, за едно вечно вплитане, за едно безконечно пътуване на сал без ветрове в спокойно, бляскаво море. Думите не са достатъчни когато контактът бъде осъществен.За щастие на феновете в града под тепетата, това се случи в петъчната вечер в компанията на звездите, цялото небе и атмосферата на Младежкия хълм. Именно в Пловдив бяха прочетени и дописани редовете на приказката с име P.I.F. Градът бе избран за грандиозния финал на минитурнето на бандата, което възражда добре познатата ни магия - с вечните песни, с вечните текстове и фонтан от емоции.

Концертът стартира в 21 часа, а на сцената стъпиха музикантите от групата. Секунди бяха нужни на публиката да достигне еуфорията, характерна при всяка една изява на P.I.F. Любимите парчета "заваляха" едно след друго. Честта и удоволствието да изпеят текстовете се паднаха на Свилен от група "Остава", Ерсин от "Jeremy", Дичо и Графа - силна мъжка компания, която се раздаде за своя приятел Димо.Прозвучаха "Времето внезапно спря", "Колело", "Горим", "Невидимо дете", "Сън в съня", "Огън", "Оставам тук", Кой си ти", "Приятел", "Песен", "Цялото небе", "Обещавам", "Приказка", разбира се, и други. Публиката пя с цяло гърло песните, с които всеки е преживял момент, било то хубав или лош, с които свързва ред, ред спомени. Хитовете на бандата бяха разпределени между гост-звездите Ерсин, Свилен, Дичо и Графа по възможно най-добрия начин, а кулминация бяха общите парчета - в тях гласовете от сцената и гласовете от публиката просто бяха в симбиоза. И има защо. Емоциите са общи, преживяването е колкото лично за всеки, толкова и споделено.Вълшебната музикална атмосфера бе допълнена от мултимедия, дело на Поли Герасимова, чрез която феновете имаха възможност да се докоснат отново до Димо. Там бяха прожектирани клипове на някой от парчетата на бандата, имаше откъси от концертни изпълнения, имаше визии, които бяха подбрани според настроението на конкретната песен. Дори Димо изпя една от тях от екрана - "Свободен от теб", заедно с останалите от P.I.F. Това беше толкова реално, че ако човек затвори очи, ще си го представи на сцената и ще си припомни всички онези клубни и други концерти, на които е присъствал и които са оставили дълбок белег в сърцето му.

Дъждът на два пъти се изля над публиката. Сякаш знак, че Димо чува песните и е с всички нас там, в онзи сюблимен момент. Краят дойде бързо. Като сън в съня, като шепот в дъжда. Феновете извикаха групата и гост-звездите на бис няколко пъти, но и два часа се оказаха недостатъчни. Остана обещанието, че отново ще осъществим вълшебния контакт в Пловдив.Дали съм луд, не знам, но още дълго искам да питам кой сутрин прибира звездите. И да потъвам в магията на P.I.F.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?