4232

Лекоатлетите на "Локомотив" вече могат да се къпят и преобличат СНИМКИ

Заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов преряза лентата на новата лекоатлетическа зала на стадион "Локомотив" в компанията на националките Пламена Миткова и Габриела Петрова, предаде репортер на "Марица". 

Новата зала е двуетажна, разполага с фитнес зала, треньорски кабинети, стаи за възстановяване, съблекални, бани и санитарни възли, както и складови помещения.Изграждането ѝ започна през април миналата година, когато Димитров все още беше кмет на „Тракия“. За строителството на залата са вложени 360 000 лева от общинския бюджет. Поръчката за строителството беше прехвърлено от Община Пловдив за изпълнение на районната администрация на „Тракия“, след дълга сага по избор на изпълнител.

След като първата избрана фирма не се справи, работата беше възложена с обществена поръчка на “Електролукс Табаков", които успешно направиха разширението."Надявам се съоръжението да се използва без травми. Дълго време тук нямаше място, където състезателите да се съблекат. Това е от малкото съоръжения, които са закрити за спорта лека атлетика. Благодаря на фирмата изпълнител, защото с предходните изпълнители имахме много трудности. Като кмет на "Тракия" успях да прекратя договора с предишната фирма и да изберем нови изпълнители", коментира кметът Димитров след церемонията по официалното откриване на залата. След края на официалната част, кметът се снима за спомен със звездите на Локото Пламена Миткова и Габриела Петрова. 

снимки от Наташа Манева

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?