46

Кучешка неделя в Пловдив: От грууминг до вкусна торта за най-добрия приятел на човека СНИМКИ

Забавна и разнообразна кучешка неделя събра пловдивчани в общинския приют за бездомни кучета в града под тепетата, видя репортер на "Марица". Поводът - Световният ден на бездомните животни. Събитието, което цели ръст в осиновявяването на четириногите, бе изключително интересно както за деца, така и за възрастни. Още на самия вход на приюта всички посетители се разчувстваха от три малки кучеца в кошарка.Изкъпани и спретнати, те посрещаха всеки един. Съвсем естествено, първата мисъл на любителите на сладките кученца бе да ги гушка и мачка, но предвид възрастта им, това не бе позволено. Но само видът бе достатъчен, за да бъдат прекрасен спомен за посетителите. Честването на Световния ден на бездомните животни в обшинския приют прикова вниманието и с демонстрация с полицейско куче. Специалист показа как обучено четириного изпълнява всякакви команди и залавя престъпник за секунди.

Екшън сцените развълнуваха присъстващите, особено децата. Не по-малко интерес обаче привлече и демонстрацията на гурме храна на кучета, в това число различни лакомства и гранулки. Топ атракция се оказаха бисквитки с форма на кокалче, както и кучешка торта.

Оказа се, че кучешките торти набират все по-голяма популярност и мнозина стопани избират това като подарък за рождения ден на своя домашен любимец. Дори котка от приюта не успя да устои на изкушението и си похапна кучешко, което страшно й допадна. След дома на вниманието на посетителите на приюта бяха представени грууминг процедури или грижи от А до Я за домашни любимци - от сресване през оформяне на прическа до подрязване на ноктите.Всяка една специална грижа изуми посетителите и ги накара да заснемат кучешкото преживяване с телефона си. От приюта посочиха, че акциите за одомашняване на кучета се провеждат с все по-голям успех. Освен това, благодарение на работата на служителите, намаля популацията на четириногите и глутниците бездомни, които плашат хората по улиците. 

снимки от Наташа Манева

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?