Следвайте ни

Край с хаоса на "Младежка", пазарът с нова визия СНИМКИ

Общинските инспектори запечатаха десетки нередовни магазини и сергии

viber icon

След като по-рано тази седмица първите опасни и незаконни постройки и павилиони от пазара на „Младежка“ бяха бутнати, тази сутрин инспектори от Община Пловдив заедно с представители на ОП „Общински пазари“  запечатаха десетки нередовни и необитаеми търговски обекти. Работата на служителите беше проследена от директора на „Общински Пазари“ Запрян Тодоров и кмета на район „Централен“ Георги Стаменов.

Община Пловдив се върна във владение на пазара на улица „Младежка“ в средата на миналия месец, когато беше прекратен концесионният договор на досегашният стопанин - Атанас Червенков – Райфъла. „По план търговските площи трябва да останат изцяло в западната страна на пазара, а цялата му източна част – от Областната управа до улица „Пенчо Славейков“, да се превърне в зона за отдих. В момента пазарът е хаотичен, а близо 80% от разположените тук търговски обекти са неизползваеми“,  каза пред „Марица“ кметът на „Централен“ Георги Стаменов.

Нередовните или необитаеми обекти бяха запечатани, а собствениците на всички тях ще бъдат известени, че в 7-дневен срок трябва да премахнат сергиите и павилионите си. Голяма част от самите търговски обекти обаче са на досегашния концесионер, който също трябва да си ги прибере. 

Пред „Марица“ Запрян Тодоров каза, че още в понеделник той и Георги Стаменов ще започнат разговори с главният архитект на Общината Димитър Ахрянов за изготвяне на цялостен проект за реконструкция и ремонт на пазара, както и за обособяване на зоната за отдих. Тодоров добави още, че редовните наематели ще бъдат оставени до започването на ремонтните дейности. 

Наемателите посрещнаха новината за ремонта с радост. Те споделиха, че концесионерът практически не е правил никакви подобрения и заради него и лошите условия голяма част от търговците са напуснали през годините. 

Снимки Наташа Манева

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Добро решение

08.02.2020 | 17:35

Добро е решението, има нужда от зона без коли. Също, разбира се и от пазар, но добре подреден и с прилични сергии. Какви пазари има по света - пресни плодове и зеленчуци - красота! Пазари, които са като туристическа забележителност!

Отговори
1 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?