46

Коледното сияние в Пловдив - пестеливо, но красиво

Пловдив грее в цветовете на Коледа. Всеки, който се загледа в красивите лампички и пищно украсени елхи в кв. "Капана", моментално ще усети аромата на канела, ще бъде обгърнат от уют, ще му се прииска декември никога да не свършва.

Из целия град блестят коледни елементи - по Главната, по булевардите, по сградите, по моловете, по Панаира. Най-пищно и наситено с коледен дух, разбира се, е пространството в центъра на Пловдив.

Пловдивчани и гости на града ахват, други пък коментират, че всичко е изключително красиво, но пък тази година - пестеливо.

"Сякаш миналата година имаше повече украса", възкликва млада дама, обикаляйки по Главната.

Докато малчуганите се радват най-много на елхите, шейната и еленчетата, то по-възрастните пък се захласват по коледните елементи над главите си по протежение на централната улица - камбанки, обувки.

Някои от тях обаче вече са се предали и не работят. Това важи за района около Драматичния театър, около паметника на Мильо и около Римския стадион.

Малките несъвършенства и известна доза пестеливост обаче не могат да отнемат красотата и коледния дух, които съжителстват в Пловдив в невероятна симбиоза.

Снимки - Наташа Манева. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?