Следвайте ни

Кокони с капели и изискани господа превзеха Асеновград

viber icon

Три дни Асеновград живя във времето отпреди 100 години, организирайки ретрофестивала  „20-те години на ХХ век в Станимака“.

Инициаторите и реализаторите на идеята успяха да пренесат стотиците жители и гостите на града в духа на миналото. Из улиците на града дефилираха станимашки кокони с чадъри в ръце и изискани капели. Не по-малко бяха и придружаващите ги господа с елегантни костюми. Музикалното оформление на шествието бе от стари градски песни, предизвикващи у по-възрастните асеновградчани незабравени спомени.

Във втория ден от ретро фестивала бяха представени редица изложби. Една от най-интересните бе "Преди и сега", разкриваща автентичния вид на класически сгради и състоянието им към днешна дата. Сред проявите бе и премиерата на филма „Табак“, който разказа историята на тютюнопроизводството в Асеновград.

Финалът на ретро фестивала „20-те години на ХХ век в Станимака“ бе поставен със спектакъл на „Театрална работилница за мечти“. Талантливите актьори представиха „Прокшинитра“. Постановката се изигра благотворително, като общо събраните от трите вечери средства в размер на 550 лева ще бъдат дарени за каузата за откупуването на последния останал файтон в Асеновград.

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев отправи поздравителен адрес към организатора на фестивала - сдружение „Станимашка фотографчийница“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?