Следвайте ни

Клошар умря в дома си сред купища боклуци

Няма издаден смъртен акт, но има залепен некролог

viber icon

Клошар умря в дома си в "Кючук Париж" сред купища боклуци, а трупът му стои в апартамента над 15 часа и вмирисва входа. 67-годишният Стоян Стоянов все още няма издаден смъртен акт, но вече има залепен некролог пред блока.

Причината е, че лекарите от съдебна медицина и полицията не могат да влязат вътре и да констатират смъртта му. Жилището от 120 квадрата е заринато с тонове боклуци – стаите и коридора са пълни с дрехи, чадъри, стари инструменти и куп ненужни вещи. В същото време жената на покойника Николина Стоянова стои сред вехториите до вратата и не пуска никого да влезе в жилището.

„То беше хубаво, ама те ме накараха да такова. Искате да влизате ли? Реклама няма да ми правите. Аз бях направила на една страна път, да могат да минат, ама те са много лоши значи. Не успяха да влязат – защото така им отърва“, с тези думи Николина Стоянова посреща екипа на „Марица“.

Казва, че намерила съпруга си мъртъв в 4 часа сутринта на 16 септември и извикала Спешна помощ, но медиците отказали да влязат. Така трупът останал да стои в семейното им жилище, а съседите се взели в ужас. Притесняват се, че ако мъртвецът не бъде изваден скоро, миризмата ще стане още по-непоносима. „Няма да остане, аз няма да го оставя тука. Ще се помъча“, разгневено отвръща Стоянова.

На адреса се появи и сметовоз с четирима работници. Били извикани от близки на починалия. Служителите изхвърляха боклука, а жената го взимаше от камиона и го връщаше обратно в жилището. „Изчезвай веднага от тука, всичко в камиона“, разгневено се развикаха работниците и добавиха „такъв случай не сме имали“. 

Апартаментът, в който е живял Стоян Стоянов, е заринат с боклуци от 1982г., когато той и жена му Николина се нанасят. Така вече 37-години съседите водят дела срещу тях и не могат да се преборят с миризмата, плъховете и хлебарките, които развъжда семейството. Жената била безработна, а мъжът до скоро работел в строителството. Преди месец получил инфаркт и спрял да се труди. Имат две деца – само едното живее с тях и е с 80% увреждане.

 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?