Следвайте ни

Карнавал на звездички разтърси Пловдив на Хелоуин СНИМКИ

viber icon

„Лакомство или пакост?“ Този детски вик разцепи Пловдив в четвъртък вечерта. За разлика от възрастните, които обичат да мрънкат и усложняват нещата, хлапетата са наясно с Хелоуин. Още един карнавал никому няма да навреди. Дори е полезен за настроението и прогонва есенна депресия надалеч.

Изгряващите звездички от Арт Войс Център отпразнуваха славно Деня на Вси светии в новата си репетиционна зала. Маскенбалът на най-добрите малки певци и певици в Пловдив и в страната започна в 19 часа с разгадаване на персонажите, в които са се предрешили. Естествено, на бала беше пълно с кралици, вълшебни феи, вълшебници и ангелчета. Момчетата пък бяха избрали да се предрешат като Хари Потър и Зоро.

„Стих или танц?“, питаше всеки с усмивка Руми Иванова, ръководителката на Арт Войс Център. Хлапетата се справиха блестящо с първите изпитание. Едните бодро изрецитираха патриотични стихотворения, другите се разкършиха под любими мелодии.

След това дойде ред на по-трудната и динамична игра „Двама са малко, трима са много“. Участниците обикаляха под музикален съпровод и когато песента спре, всеки трябва да си намери стол. Столовете обаче са с един по-малко и винаги някой „изгаря“.

Момчетата окапаха още в началото на надпреварата и дамите тържествуваха накрая. Като диджей се изяви една от най-известните певици на вокалната школа – Елия от 4Magic. Същия ден пловдивският момичешки квартет пусна в ефира новия си хит „Вселена“, който се превърна и в една от централните теми на тържеството.

Сред малките дарования бяха Виктория Димова и Елена Василева, които блезнаха във формата на Слави Трифонов „Нова звезда“.

Следващата игра на малчуганите бе „Да замръзнеш, когато музиката спре“. С нея всички се справиха отлично, и забавлявайки се, нападнаха отрупаната с лакомства маса. Родителите, които до този момент срамежливо стояха от встрани се включиха в бурните танци, които белязаха апогея на празника.

Майките и татковците, бабите и дядовците също извадиха маски и костюми и показаха нагледно на своите отрочета какво е изкуството да се забавляваш.

От стената на репетиционна зала грееха плакати на най-ярките възпитаници на Руми Иванова, покорили родните и чужди сцени и тв музикални предавания – Лидия Ганева, 4Magic, Мирослава Тодорова, Даниела Пирянкова и Деница Караславова.

Тази година също е особено успешна за Арт Войс Център. Възпитаниците покориха световни фестивали във Финандия и Италия. Музикалният център отново показа, че всички са едно голямо семейство. Родители и деца си помагат взаимно, заедно с доброволен труд те ремонтираха и своята зала. Известните таланти на школата се стараят да помагат във всичко на по-малките, а мъниците мечтаят да станат като тях.

Руслан Йорданов

Руслан Йорданов

Журналист - екип "Култура"

Руслан Йорданов е културен и политически репортер. Магистър по журналистика от СУ „Св. Кл. Охридски“. Носител на награди за журналистика „Черноризец Храбър“ (2010 г.) и „Пловдив“ (2017 г.).   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?