3906

Капана Фест в Пловдив: Дара Екимова и Мила Роберт взривиха сцената, стана "Мале, мале" СНИМКИ

Така се стартира фестивал - ударно, с много емоции, хитове и любов в двете посоки - от сцената към публиката и обратно

Първата вечер на "Капана Фест" изригна като вулкан. Всички знаем, че това събитие се очаква с огромен интерес, а пипкавата работа е за организаторите - да начертаят най-краткия пък към екстаза на пловдивчани и гостите на града. Е, справили са се отлично. Откриващият залп бе поверен в ръцете на две поп диви от каталога на "Вирджиния рекърдс" и това се оказа правилен ход. 

Първа на сцената вилня Мила Роберт. Енергичната изпълнителка успя да раздвижи феновете за отрицателно време. А и как няма, след като разчита на своята приятна лудост, на която откровено може да завидиш, и талантлив екип. Безспорно Мила притежава онзи огън, без който няма как да накараш публиката да те обикне истински. 

Още при самата поява на певицата стана ясно, че е толкова обичана, че дори и торнадо да се развърти в Пловдив (а то беше само дъжд), феновете ще стоят и ще се наслаждават на музиката, неглижирайки околния свят и природните стихии. Роберт е достатъчна стихия, която те обгръща за секунди и те изпраща на планетата на удоволствието. 

Сетът на Мила започна с кавър на хитовото парче на фолк иконата Ивана - "Нещо нетипично". Последва "Никой не може" на Азис, както и множество 30-секундни импровизации, включени в специален албум на Роберт. Малко след това започнаха един след друг хитовете й, в това число "Мечка", "Покемон", "Силна" (с "Молец"), "Казино", "Всичко рязко светва" и други. По време на пауза певицата хвана плик в ръка и попита: "Тук ли е Габриела Радованова? Заповядай на сцената!". Момичето се качи на сцената. Не подозираше защо е призована, но със сигурност най-малко очакваше това да е свързано с популярното риалити "Гласът на България".  "Има плик за теб", каза Мила Роберт и го отвори. След това възкликна: "Честито! Ще участваш в "Гласът на България"!  Младата Габриела остана без дъх, но успя бързо да се събере. Вълнението си, обаче, нямаше как да скрие.  Втората изненада за момичето дойде експресно. "Искаш ли да изпеем заедно припева на "Мечка"?, запита я Мила Робърт.  Макар и притеснена, Габриела запя заедно с обичаната изпълнителка в рамките на няколко секунди. 

След това напусна сцената, а Мила подари на публиката така любимото парче, което не спира да върти километраж в YouTube и по музикалните телевизии. 

Изненадите не свършиха дотук. Роберт представи две нови парчета за първи път в Пловдив. Досега те не бяха изпълнявани на живо. Това са песните "Нови очи" и "Сълзи от ракия". Определено публиката се влюби в тях от първо слушане. Все пак изпълнителката поиска да провери коя от двете повече допада на феновете. Накара ги да аплодират първо едното парче, после другото и реализира успешно теста. Така или иначе се очаква съвсем скоро новите песни да видят бял свят и почитателите на Мила да им се наслаждават до припадък. 

Черешката на тортата дойде в края на сета на Роберт, Тя повика на сцената Дара Екимова, за да поднесат заедно изненадата на вечерта - дуетът "Мале, мале". И тази песен си намери място в сърцата на феновете още в първите секунди. Все пак двете им любими певици са заедно и изпълняват горещо парче. Положението наистина стана "мале, мале". Определено парчето ще стане хит след официалното му пускане. Пловдивската публика отново имаше честта да го чуе, както се казва, предварително. Песента "Мале, мале" е изпълнявана само веднъж на живо, на концерт на Дара в столицата. Мила Роберт не спря да общува със събралите се почитатели на качествената българска музика.  "Пожелавам си да имаме хора около нас, които правят всичко светло докато вали. Пожелавам на всички да се доверявме на това нещо, което е животът и по-малко да се чудим защо сме тук и какво правим", каза певицата в едно от обръщенията си към феновете. 

"Колко често си казваме, че се обичаме? Това трябва да е като "Здрасти!", посочи Мила Роберт. Последното парче, което изпълни бе "Все по-добре ще става". 

На сцената след нея се качи изумителната Дара Екимова. Още една от певиците, които умеят да си проправят най-краткия път към сърцата на меломаните. Секси, невъобразимо талантлива, изключително нежна, божествено красива и неописуемо талантлива. Това са само част от красивите думи, които може да кажем по адрес на Дара. Тя притежава неземна енергия, която те привлича със скоростта на светлината, а когато запее - тогава и планетата спира да се върти, за да я послуша в захлас. 

Секунди след като излезе на сцената, дъждът малко се усили, което бе ясен знак, че небето иска да се наслади на таланта й. "Много ли ви вали?", притесняваше се тя за почитателите си и не спря да им благодари, че са на "Капана Фест" и се забавляват с нея. 

"Колко много обичам този град! Благодаря ви страшно много!", каза Дара Екимова, която съвсем наскоро изкара нов хит, озаглавен "Славата". От самото си излизане на сцената до самия финал на своето представяне, младата изпълнителка не остави дъх на почитателите си. Изпълни "Бягам", "Sagapao", "Недей да ме будищ (дует с Tino), "После ще му мислиш", "Стокхолм", "Дишам", "Ако се обадиш" (дует с Robi). Разбира се, прозвуча и "Славата". 

Феновете не останаха длъжни на Дара. Пяха от начало до край всяка нейна песен и показаха, че тя наистина е любимка. Дара Екимова се очарова, че знаят наизуст дори и най-новото й парче "Славата". Публиката скандира името на певицата, което затвърди истината, че Пловдив обича Дара. Със сигурност изпълнителката усети тази енергия, която феновете изпращаха през всяка една стотна от секундата. Определено Дара Екимова е истинско явление в българската поп музика. Тя прави всичко със сърце и талант, което пък доведе до нещо невероятно красиво - уникални парчета. Няма песен на Дара Екимова, която да не се вписва в границите на класното родно творчество и която да не докосва вътрешния човешки космос. Ето защо участието й, заедно с това на Мила Роберт, се оказаха най-правилният организаториски ход, за който споменах в началото. Няма кой друг да постигне подобен взривяващ фестивален старт.

Програмата на дългоочаквания "Капана Фест" продължава до неделя включително. Днес на голямата сцена ще се вихрят ONYX, които пристигат със заявка за истински купон с качествени рими. Определено не е за изпускане. 


снимки от Наташа МаневаАнкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?