71

Капачки за бъдеще: Млади и стари даряват с чували за кувьози и линейки СНИМКИ

Стотици пловдивчани дойдоха пред хипермаркет „Метро“, за да подкрепят кампанията „Капачки за бъдеще“. Цели семейства носеха пълни бутилки с капачки. Някои, които са събирали по-дълго време, бяха дошли с колите си и сваляха от багажниците по няколко туби от минерална вода, а други разтоварваха пълни чували.

Най-горди бяха малчуганите, които отговорно носеха капачки в торбички и ги изсипваха в специално приготвени съдове. Всеки участник в кампанията получи от организаторите „Грамота за дарение“ и коренчета с лавандула.

За малките дарители организаторите бяха подготвили гипсови фигурки на цветя за оцветяване. От началото на кампанията за събиране на капачки до сега са купени 22 кувьоза, 4 детски линейки, 40 медицински уреда в 40 болници в цялата страна. Спасени са над 1000 детски живота, а рециклираната  пластмаса е 1 млн. кг.

След края на инициативата, която се провежда до 30-ти април в цялата страна организаторите се надяват да помогнат за спасяването на детски животи и в Кюстендилска област.

Снимки от Валентина Биларева

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
СПБ

СПБ

28.04.2023 | 09:57

Срамно. Каква държава само. Да не може да се погрижи за децата. За всичко друго има само за децата не. Да се съкрати администрацията. За последните 15 години е нараснала 10пъти. Заплатите на депутатите се увеличават непрекъснато. За оръжие за даряване има, само за децата не. КАПАЧКИ. СРАМ€

Отговори
0 0
СТИГА ВЕЧЕ

СТИГА ВЕЧЕ

22.04.2023 | 19:14

ХОРА спрете да участвате в тъ-пи и безсмислени акции!!!Правят ви на маймуни! Да припомня малко от тъпотиите-да кажем НЕ на страха-като загасим лампите и запалим свещ!!!! ПРОСТОТИЯ! СЕГА-капачкова медицина и свикнахме с нея! Карат ни да мислим-олии,добре че помогнахме да спасим деца!Да,така е-но тия изроди окрадоха държавата и ви подхвърлят ей такива акции-та да се чувствате значими.ЗНАЧИМИ СТЕ-но със сопи в ръка!

Отговори
4 0
Симо

Симо

22.04.2023 | 17:03

За болните наши деца капачки за онези в НС пачки !

Отговори
8 0
Бай Тошо

Бай Тошо

22.04.2023 | 15:02

За шорошоядските тарикати пачки, а балъците да събират капачки! Евала капачков капитализъм!

Отговори
6 1

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?