Следвайте ни

Как изглеждат пешеходните подлези в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Пешеходните подлези под тепетата са нашарени със спрей и бои от младежи, които очевидно няма къде другаде да демонстрират творческите си способности.

Подземното пространство на бул. "България" срещу гимназия "П. Яворов", което беше превърнато от ентусиаст в картинна галерия, е надраскано с грозни надписи, видя фоторепортерът на "Марица".

Зацапани са и стените в подлезите на Чифте баня, от северната страна на Тунела и срещу ПУ "Паисий Хилендарски" на бул. "Цар Борис III Обединител". На Тунела - север варварски разбиваха вътрешната облицовка на стените, но откакто са сложени видеокамери, набезите спряха.

За подлеза на Чифте баня е подготвен проект в район "Централен" и ще се търси финансиране. Предвидени са дори асансьори за хора с увреждания, но засега преминаването под булеварда не е от приятните - мрачно е, осветлението е слабо, търговци няма, с изключение на няколко магазина, които все още продължават да продават евтина конфекция.

В най-добро състояние са пешеходните пространства срещу Понеделник пазара и "Тримонциум", където наскоро беше монтирано ново осветление.

По-добре изглежда и най-оживеният подлез срещу Централна гара, който също беше ремонтиран.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Цццц

Цццц

05.12.2020 | 20:15

А камери няма ли? Глоба на ,,художника,, , толкова голяма, че да стигне да се пребоядиса целия подлез.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?