Следвайте ни

Живот без маска и без страх в "Столипиново" СНИМКИ

viber icon

Живот кипи в "Столипиново", въпреки забраните, наложени от Националния кризисен щаб. За разлика от останалите квартали в Пловдив, които почти опустяха, улиците в махалата са пак многолюдни, процъфтява и алъш – веришът, видя репортер на „Марица“.

Почти никой в махалата не носи предпазна маска. Магазините работят, предиобед продължаваха да обменят валута в кварталното чейнджбюро.  На ул. "Крайна", "Батак", "Сокол"  по 10 - 15 местни обитатели си въртяха лаф мухабет, без да се притесняват от заразата.

Че ние така си живеем, засмя се един от брадясалите мъже и посочи гигантска локва. Питейната вода тече от подгизналите изби направо по улиците. На няколко метра до блатото играят деца.

На ул. "Крайна"  групичка веселяци са устроили седянка. Нито един от тях не е с маска.

Както вече писахме, от Областния кризисен щаб предупредиха, че ако не се спазва установеният обществен ред, в "Столипиново" ще се въведе карантина. В квартала има полицейски патрули и компромис няма да се прави, каза областният управител Дани Каназирева.

От МВР вече са затворили пазара и търговския център, където по правило се събират най-много хора.

 

Снимки от Атанас Кънев

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?