И в ерата на Фейсбук: Балът е това, което остава в албумите

Чудесата на Перущица и Старосел изместиха Бунарджика като любимо място за снимки на абитуриентите

Висша мода, достойна за прет-а-порте в Париж, стилизирани народни носии, тениски, авангардни прически  и хиляди озарени лица белязаха абитуриентските балове в Пловдив тази година. Младежите се бяха постарали да изпипат и последния детайл, за да имат една прекрасна вечер. Емоциите от купона и вълнението от новия старт в живота обаче бързо отминават с настъпването на лятото и предизвикателствата на предстоящата кандидатстудентска кампания. Така, и в ерата на Фейсбук, балът е това, което остава в албумите. 

През обектива Димитър Дардов ви показваме къде избраха да направят специалните си фотосесии абитуриентите от ​випуск 2019. Най-завладяващите кадри Дардов е направил в родния си град Перущица. Дановото училище, Червената църква, Паметникът на трите поколения, местността Норките и горите над града са само част от емблематичните места, избрани от известния фотограф. Другата актуална тази година  дестинация бе Старосел. 

Класът на Дардов, както нарича моделите си майсторът на обектива, включва 24 абитуриенти. Всяка сесия продължава близо 6 часа. Започва с избора на мястото за снимане, подготовката на тоалета, грима и прическата. Има обаче и много по-дълги, като тази на Катерина Тинева от Търговската гимназия. За изкушеното от народните танци момиче Дардов е отделил цели два дни. Идеята е била да се монтира цялостната композиция от рокля и носия в един кадър, което наложило да се снима 2 пъти на едно и също място в еднакъв час.

Фотографът разказва, че по време на сесиите често се стигало до комични ситуации. Спомня си как едно от момичетата тръгнало да катери стръмна скала с 12-сантиметрови токчета, а абитуриент, пожелал да се снима на красива ливада, бил подгонен от крава.  

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?