Следвайте ни

Хандбалистът Тодор Кирев е със "Златаровска премия" СНИМКИ

Зрелостниците от Езиковата подкрепиха и благотворителни каузи

В Езиковата гимназия първенец на випуска стана хандбалистът Тодор Кирев, който бе и знаменосец на випуск 2018 г. Кирев се показа като многостранен талант защото с еднаква лекота печелеше олимпиади по английски език и сребърни медали в хандбала при юношите до 19 години. Той получи "Златаровската премия" и приза "Универсален шампион", който бе придружен с 1500 лева.
Директорът на елитната гимназия Деян Янев със сълзи на очите изпрати 181 абитуриенти и беше уверен в успехите им и занапред. “Днес изпращаме не просто випуск 2018. Днес изпращаме випуск, който е сред най-силните през последните години. И като знания, и като постижения, и като поведение. Те вдигнаха много летвата и ще са необходими значителни усилия, за да се защити това високо ниво. Защото престижът на едно училище се дължи на неговите ученици”, каза той.

На тържеството присъства и кметът Добри Беливанов и зам.-областният управител д-р Стефка Златкова и бивши възпитаници на гимназията, които ги поздравиха.
Грамота от Филип Филипов, който е завършил Харвард беше връчена на Гергана Тенева от 12 в клас и на учителката по физкултура Валя Иванова бяха отличени за извънкласна дейност. Друг бивш възпитаник на гимназията д-р Митко Василев премира Христиана Михайлова за отличното и представяне на изпита по немски език. Грамоти получиха председателят на ученическия съвет Георгия Кинева, и първенците на випуските по съответните езици: по английски - Антонина Попова, по немски Димитър Димитров, по испански Крисиян Кирилов, по руски Кристияна Колева и по френски Даниел Стоилов.

Всеки от седемте 12-ти класове бе избрал своя благотворителна кауза тази година. Инициативата на 12 “В” бе в подкрепа на 9-месечната Мартина Петрова, която страда от левкемия, а за лечението й в чужбина по предварителни данни са необходими между 100 и 150 хиляди евро.До момента има събрани средства само за първоначалната терапия, но не и за цялостното лечение. Други класове набираха средства за каузата на фондация "Искам бебе".

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?