49

Фолклор на всички етноси и танцуваща мечка за 50 г. на СУ "Св. св. Кирил и Методий"

С голям спектакъл завършват дейностите по отбелязването на 50 г. от създаването на пловдивското СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Концертът ще бъде на патронния празник 11 май от 18 ч. в Драматичен театър Пловдив.

Спектакълът пресъздава живота и контрастите на Пловдив от миналия век до сега. Включени са танци на всички традиционни пловдивски етноси – български, арменски, еврейски и турски. Ромите ще бъдат представени с една от атракциите от близкото минало - танцуващата мечка. Всичко това ще бъде съпоставено с модерните танци като контрапункт или по-скоро като допълнение на всичко традиционно. С красиви костюми, ефектно осветление, декори и мултимедия зрителите ще се прекосят и забързаното ежедневие, и миналото.

Церемонията ще бъде открита с внасянето на 5 знамена - на България, ЕС, Пловдив и двата флага  на училището – старият и новият. Ще бъде показан и специално сниман 10-минутен филм за историята на учебното заведение.

Очакват се представители на МОН, РУО-Пловдив, Община Пловдив, директори на училища и висши учебни заведения, над 80 директори и учители, които са работили в училището. Всеки ще може да се снима за спомен пред голям банер във фоайето.

Два часа преди концерта - в 16 ч., около 200 ученици и учители с различни носии, костюми и тениски ще тръгнат от пл. “Стефан Стамболов” по Главната към Стария град, ще стигнат до барелефа на светите братя и там ще поднесат цветя.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?