Следвайте ни

Фантастични герои и феерия от цветове завладяха Пловдив СНИМКИ

viber icon

С шествие на фантастични герои, създадени от абитуриетите випуск 2021г от НГСЕИ-Пловдив стартира XXIV Международен куклено-театрален фестивал "Двама са малко, трима са много" & TheatAir 2021.

Тазгодишното издание събира трупи от България, Германия, Испания, Русия, Турция, Италия, Хърватия. Събитията са разнообразни, забавни, провокативни и показват различни техники и подходи към кукленото и уличното изкуство. Представленията от конкурсната програма се провеждат на основна и открита сцена на Държавен куклен театър - Пловдив, а TheatAir обхваща централната част на Пловдив.

Официалното откриване на фестивала ще бъде във фоайето на театъра, където гостите ще видят изложба  "Пастели" на доайена на Държавен куклен театър - Пловдив, Панайот Добрев - Понко.

От 19:00 ч. на сцената на театъра ще се играе спектакълът "Бомбето" по Йордан Радичков на ДКТ - Пловдив. Първият ден на фестивала ще завърши с въздушно шоу-спектакъл "История за куклите" на Театър на огъня и сенките Fireter. Спектакълът ще се играе на Виенски павилион в Цар-Симеоновата градина от 21:00 ч. и е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура". 

Снимки Наташа Манева и Валентина Биларева

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ази

Ази

02.09.2021 | 19:19

Сатанинска раота !

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?