Две нови спортни площадки радват малчуганите СНИМКИ

Две нови площадки за седем вида спорт ще радват децата от детска градина „Малкият принц“. В истински празник с много музика, забавна програма, танци и радост се превърна официалното им откриване днес.

Лентите прерязаха заместник-кметовете Стефан Стоянов, Георги Титюков, кметът и заместник-кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и Добри Вълчев в присъствието на децата от детската градина, родители, учители и гости.

Колко важен е спорта за детското здраве и колко приятни емоции създава разказаха самите деца, които с нетърпение очакваха да започнат да играят на баскетбол, футбол, тенис на корт, волейбол, хокей на трева, бадминтон. Спортният комплекс е изграден с финансовото съдействие на Община Пловдив по програмата за проектиране, ремонти и изграждане на площадки в детските градини в града. Така на мястото на стария двор има модерно място за спорт и игра.

„За трета поредна година отделяме средства от бюджета на Община Пловдив, като тази година те са в размер на 200 000 лева, с които даваме възможност на детските градини в града да кандидатстват за съфинансиране за обновяване на дворните пространства, предназначени за игра и спорт“, заяви Стефан Стоянов и уточни, че 65% е делът на Община Пловдив, а 35% средствата са от бюджетите на детските заведения. „След изграждането и обновяването на площадките за игра и спортните площадки някои директори започнаха да обособяват и такива за безопасност на движението“, коментира още заместник-кметът.

 „Освен новият спортен комплекс плувният басейн на детската градина също е обновен по програмата на Община Пловдив“, съобщи директорът на ДГ „Малкият принц“ Ирена Милушева. Тя сподели, че общо стойността на строително-ремонтните дейности е 120 000 лева и от сърце благодари за финансовото съдействие на Община Пловдив и училищното настоятелство.

През настоящата 2018 година 50 нови или ремонтирани детски площадки в 25 градини в Пловдив ще радват малчуганите в топлите дни, които ще спортуват и ще играят на воля на модерни съоръжения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?