Следвайте ни

Дъжд, космическа музика и заря за празника на Хасково

Дъжд, космическа музика и заря за празника на Хасково.

Концертът на Валя Балканска и “100 Каба гайди” с участието на Петър Янев събуди патриотичния дух у хасковлии, като много от присъстващите на площадка “Спартак” се хванаха на хоро. Янев предизвика бурната реакция на публиката като каза, че ние сме свирили на нашите гайди, когато повечето племена в Европа дори са нямали държави.

Народната певица поздрави хасковлии с празника и призова да останем такива, каквито сме – българи. На хорото се хванаха и момичета от Франция, които играеха с не по-малък ентусиазъм от нашенци. Французите гостуват в Хасково по съвместен проект с ПМГ “Боян Петканчин”.

В откриването на концерта участва и гайдарският състав при община Хасково с ръководител Филип Филипов. Кметът Добри Беливанов подари цветя на Валя Балканска и поздрави хасковлии с празника. По време на поздравлението на градоначалника се прокраднаха и опити за освиркване, но те бяха бързо заглушени от ръкоплясканията на множеството изпълнило спортното съоръжение.

На няколко пъти преваля дъжд, който не уплаши по-голямата част от публиката.

След Валя Балканска на сцената на “Спартак” се представи Държавна опера – Стара Загора с “Queen Tribute concert – Шоуто продължава”. Диригент е Димитър Косев, вокалист – Теодор Койчинов, със специалното участие на Елена Баръмова. В шоуто участват още Божидар Тонев – китара, Александър Тумангелов – барабани, Павел Цонев – клавир и вокали, Таньо Сандев – бас китара и вокали, Елена Петрова – вокали, Ванина Колева – вокали. Оркестрации: Свилен Димитров и Пламен Проданов с участието на оркестър и хор на операта.

Певецът Теодор Койчинов предизвика на няколко пъти публиката да пее с него супер хитовете на Фреди Меркюри и компания.

Младият диригент Димитър Косев, каза че е вдъхновен от топлото посрещане на многобройната хасковска публика. Той каза, че ще се радва догодина да гостува отново тук с хитовете на Deep Purple обработени за симфоничен оркестър. Косев каза, че е един от най-младите диригенти в страната и се познава много добре с Цанислав Петков, който е с една година по-голям от него. Диригентът Косев каза, че е роден в Русе през 1992 г. а сега освен в Стара Загора работи и в операта на родния си град, То е завършил консерваторията във Виена. Аз съм от северна България, но твърдо мога да заявя, че публиката в южната част на страната е много по-будна, многобройна и жизнена, завърши диригента.

Веднага след концерта започна страхотна заря на фона на модерна музика, която озари небето над областния град. Тя бе мощно аплодирана от събралото се множество.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?