Следвайте ни

Детски празник изви опашка пред Природонаучния музей в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Родители с деца окупираха Природонаучния музей  в Пловдив, видя репортер на „Марица“. Опашки се заформираха още от сутринта, а причината е организираният там празник за малчуганите през уикенда. 

Входът за най-малките – до 7 години, днес и утре е свободен, а там ги чакат аквариум с едни от най-интересните риби в света, екзотичният свят на влечугите и земноводните в терариума.

Но това не е всичко. На хлапетата се предоставя възможност да участват в различни ателиета. За изкушените от рисуването са осигурени цветни моливи и илюстрации от любими анимации, а за гимнастика на мозъка има дървени пъзели на животни.

Децата се захласват по богатата експозиция на музея и не искат да си тръгват, а родителите ги съпровождат на всяка крачка. 

Сградата на музея е „озвучена“ от смеха и вълнението на малчуганите, а знанието и забавленията вървят ръка за ръка. Влизането става само и единствено с маска, като домакините следят за спазването на дистанция от поне 2 метра между посетителите. 

Музеят приема само до 30% от капацитета си, като останалите изчакват реда си на опашката пред входа. 

Очаква се интересът да е също толкова голям и утре, когато безплатният вход за децата до 7-годишна възраст още ще е в сила. снимки: Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай