Деликатесни гъби никнат насред Пловдив СНИМКИ

Гъбите тръгнаха да никнат и в центъра на Пловдив. На много места в града, особено във влажните градини и паркове се появиха първите ядливи гъби за сезона.

Смръчкули намерени в центъра на Пловдив

Пловдивчани откриват много красиви смръчкули /лат. Morchella/. Сега е сезонът им и той ще продължи още две седмици. Лакомниците на Запад ги броят за деликатесни гъби. На пипане свежите смръчкули са сякаш направени от силикон.

На Бунарджика има много видове, но ядливи там се намират рядко. Там може да попаднете и на опасната зърнеста мухуморка.

Марица.бг съветва да не берете гъби без да ги познавате или да се с опитен гъбар.

Преди 2 години кило смръчкула достигна 30-40 лева. Сега изкупните цени са не повече от 6 лева.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?