Следвайте ни

COVID-секцията на Никола – първенец в изборния ден в Пловдив СНИМКИ

viber icon

Автобуси от градския транспорт разнасяха урните, в които болните от COVID-19 и карантинираните упражниха правото си на глас. Мобилните СИК  бяха сформирани от екип от трима души. "Марица" бе част от екипа на Никола Дойчев, председател на комисията, разпределена да обслужи желаещите да гласуват в район "Западен".

По списък екипът му трябваше да посети 24 души на около 20 адреса в кварталите "Прослав" и "Смирненски".Гласуването ставаше изключително бързо, като най-много 5 минути бяха нужни на човек, за да пусне бюлетината в специалната урна. До 12.30 часа Никола и останалите двама от мобилната комисия бяха приключили със списъка си с избиратели. 

Екипът кръжеше из двата квартала с автобус номер 11, екипиран със защитни костюми, маски, ръкавици и дезинфектанти, като полиция го ескортираше от началото на работата на комисията до края.  
Като председател Никола позвъняваше на записалите се да гласуват с подвижната кутия когато потеглят към адреса им. Избирателите ги очакваха на вратата, тъй като членовете на комисията нямаха право да се качват по етажи и да влизат в жилищата. Първият, използвал услугите им бе районният кмет Димитър Колев. 

Въпреки, че приключи рано, ковидната СИК за район "Западен" трябва да изчакат края на изборния ден, за да предаде книжата и материалите.

"Тази година нещата по отношение на организацията на изборите се случи изключително бавно, късно и в последния момент. Ние до последно не знаехме дали ще имаме открита ковид секция. Но за сметка на това бяхме обезпечени с всичко необходимо и успяхме да си свършим работата качествено и по-рано", коментира Никола Дойчев.

Никола Дойчев е един от младежите в Пловдив, посветили времето и живота си на доброволческата дейност. Само на 22, той вече сбъдва мечтите си. Никола учи за лекар в Медицинския университет в града, наред с това той е бил обучител по първа долекарска помощ към БЧК, доброволец към Спешна помощ и неизменна част от екипа на доброволците от „Пловдив 112“.  Понастоящем е част от новосформираното доброволно формирование „:Аварийно спасяване – Пловдив“. Той е участвал в мащабни международни учения и в обезпечаването на големи музикални фестивали. Зад гърба си има и редица акции на терен - наводненията в Аспарухово и в Мизия, бушуващи горски пожари, издирване на изгубили се туристи.  От началото на пандемията пък той не е спрял с доброволческата си дейност. 
снимки от Наташа Манева

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?