71

Чужденци се дивят на кучешко дефиле в Капана

Бездомните кучета от приюта на община Пловдив превзеха днес “Ядрото” в Капана и събраха за броени минути десетки деца. Организаторите на поредната кампания бяха приготвили цяла програма - децата да рисуват кучетата, да се снимат с тях и просто да се порадват на гальовниге обитатели на приюта.

Чужди туристи се събраха до сцената и се дивяха на арт участниците.

Ваня, Гергана и Марина - едни от многото доброволци, които помагат на приюта, разказаха, че ги е сближила обичта към кучета. “Имам 3 кучета и 28 котки”, със смях обясни  Ваня. Момичетата са запалили по доброволческите акции и ученици от Френската гимназия.

Чара, която от 7 години е в приюта, се радааше на всеки, дошъл на “Ядрото”. Обича да се гушка, но за съжаление няма стопанин, уточни Гергана.

На сцената пристигнаха и участниците в скаутската организация и бяха посрещнати дружелюбно от Бени, Купър, Шана и Мартин. За всички питомци на припта бяха приготвени 2 кашона бисквити за още една атракция - надяждане.

Доброволческата дейност в приюта е една от многото, с които се занимаваме, обясни Цветомира Папукчиева. Скаутите ще заминават скоро на есенен лагер на Върховръх.

От 1 януари досега от приюта са осиновени 132 бездомни кучета, каза д- р Веселин Бекирски. През миналата година стопани бяха намерили 250 обитатели на приюта.

Кучетата се предоставят напълно безплатно. Всички имат ветеринарен паспорт, ваксинирани и кастрирани са, а стопаните са освободени от данък куче. 

Д- р Бекирски допълни, че единственото, което трябва да се направи, е кучето да се регистрира в кметството по местоживеене.

В приюта има места за 91 четириноги и всички са запълнени. Още 15 клетки се строят в момента на 4- ия километър на Пазарджишко шосе.

Арт участието на бездомните кучета продължава днес до 14 часа.

Снимки Валентина Биларева

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Горкичките мили животинки

Горкичките мили животинки

15.10.2022 | 12:55

Дано си намерят дом и грижовни стопани!

Отговори
4 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?