Следвайте ни

Читател на „Марица“: Мантинелите в прохода Троян-Кърнаре са опасни! СНИМКИ

viber icon

Състоянието на предпазните мантинели в прохода Троян - Кърнаре е опасно, особено това се вижда в южната му част. Проблемният участък е в най-високата точка в посока село Кърнаре, където мантинелите са меко казано в плачевно състояние, сигнализира читател на „Марица“.

Ръждясали са и са на не повече от 20-30 см. височина от пътната настилка, което не отговаря на никакви стандарти за безопасност. На много места мантинелите са силно компроментирани от удари или липсват, няма и светлоотразителна маркировка. Едно от мостовите съоръжения също е в окаяно състояние, обяснява той.

Проходът Троян-Кърнаре е най-прекият път, който свързва областите Ловеч и Плевен с Южна България. Използва се активно от бизнеса и от много граждани, като в последните години е затворен през зимата само за около месец и половина.

Поради спецификата на района и че е най-високият в Стара планина, през есента и пролетта в неговата висока част често видимостта е намалена от гъсти мъгли.

„Състоянието на предпазните съоражения, на някои мостове, на отводнителните канали и на пътната маркировка  увеличават вероятността от възникване на ПТП-а, с тежки последствия поради характера на пътния участък. Моля Ви да вземете отношение и да сезирате отговорните институции, защото става въпрос за спасяване на човешки животи“, пише читателят Стоянов до „Марица“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?