Следвайте ни

Буря парализира живота в турския курорт Айвалък ВИДЕО/СНИМКИ

Десетки лодки потънаха, един човек падна в морето

viber icon

Силна буря в Айвалък, западна Турция, тази сутрин парализира живота както в морето, така и на сушата. Дървета и покриви на някои къщи отлетяха, когато десетки лодки потънаха, поради бурята.  Мъж падна в морето от лодка, която щеше да потъне по време на природната стихия.

Айвалък е един от популярните туристически курорти на турското егейско крайбрежие. Десетки круизни лодки, които развеждат туристи през летния сезон, потънаха в следствие на ураганните ветрове.
По предварителни данни на кейовете и покрай плажовете на Айвалък и Алтънова са потопени поне 20 лодки. Настилките на бреговата линия бяха силно повредени от силното вълнение и придошлата вода.

Това е голям удар за местния туризъм, който се подготвя за откриването на летния сезон на 1 юни. 

В център на града десетки дърветата паднаха над превозните средства. Билбордове и кофи за боклук бяха съборени и разхвърляни от вятъра.
Силата на вятъра надвишаваше 80 километра в Айвалък и района.


Покривът на къща в квартал Алтънова отлетя поради силния вятър.  Съобщава се също, че вековно маслиново дърво и няколко стълба с улични лампи, са били съборени.


Общинските екипи извършват почистващи дейности, проучванията за оценка на щетите също продължават в областта.

Видео: Aгенция Ихляс хабер

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?