Следвайте ни

Балерини изтанцуваха легендата за "Изворът на Белоногата"

Балетният спектакъл „Изворът на Белоногата“ препълни снощи хасковския театър „Иван Димов“. Младите танцьори се изявиха като истински професионалисти и зарадваха щастливците, които успяха да си намерят места, в оказалата се тясна за всички желаещи да видят шоуто зала.

На сцената се изявиха талантите от  хасковския танцов спортен клуб „Тангра“ с хореограф Дорина Инджова и танцов спортен клуб „Street dust dance“ – Димитровград с хореограф Миглена Бинева. Инджова и Бинева обясниха, че идеята за съвместния спектакъл се е зародила преди 4 години. Красивите фолклорни елементи в него са съчетани с класически балет и хип – хоп. Димитровградчанката Бинева е хореограф и режисьор на постановката. Спектакълът е и нейна дипломна магистърска работа по режисура.

В 40-минутния спектакъл участват над 40 танцьори. Той е изграден от 6 картини. Гергана Манолова се превъплати в ролята на Гергана, а Жулиен Сталев в ролята на Никола.

В публиката беше и кметът Добри Беливанов, който подари красива кошница с цветя на изпълнителите и техните хореографи. Спектакълът е направен след спечелен проект по програма „Културни инициативи“ на община Хасково и завърши с много аплодисменти и цветя. Някои от младите танцьори благодариха през сълзи от щастие на своите ръководители, че са ги включили в тази красива постановка, а и двете танцови школи са изградили много близки приятелства по между си. Хореографът на другия хасковски балет "Рона" Милена Налбантова също подари цветя на колегите си и ги поздрави за красивия спектакъл.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?