Следвайте ни

Априлският сняг напълни коритото на р. Марица СНИМКИ

viber icon

Марица, която през цялата зима приличаше на малка рекичка,  вече е пълноводна, след като започна пролетното снеготопене и язовирите се напълниха.

 

 Цялото речно корито в границите на Пловдив, където доскоро можеше да се разхождаш, е наводнено, а островчетата са скрити.  Дърветата и храсти все едно плуват, макар че водата все още не е стигнала и до средата на дигите.

 

 Санитарната сеч в коритото на Марица се извършва от общинското предприятие "Градини и паркове". "Има екип, който целогодишно почиства растителността в реката", каза директорът на предприятието Георги Николаев. Работниците разполагат с техника, инструменти и  моторна  лодка за 6 - 7 човека .  Шефът на "Градини и паркове" твърди, че  цялото разстояние на Марица от запад до моста на Адата е почистено, но дървета и храсти бързо избуяват. 

 

 

На отделни  места растителността се запазва за гнездене на птици. Те са определени от природозащитниците.

 

 

Снимки от Наташа Манева 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?