Следвайте ни

16-годишен от Харманли блудствал с момче в дом, отива за 8 месеца в Бойчиновци

viber icon

СТАРА ЗАГОРА, Марица

За блудство с момченце е осъден в Стара Загора непълнолетният К.И. от Харманли. 16-годишният младеж отива за 8 месеца в поправителния дом в Бойчиновци, решиха старозагорските магистрати.

Делото е гледано по  съкратеното производство, тъй като подсъдимият К. И. се е признал за виновен. Представителят на Районна прокуратура – Стара Загора е поискал на непълнолетния да да бъде наложено наказание "лишаване от свобода“, като същото да се изтърпи ефективно. 

Мотивите на държавното обвинение за налагане на ефективно наказание са били напълно приети от състава на Темида. След като е бил признат за виновен от Районен съд - Стара Загора на подсъдимият К. И. било наложено наказание "лишаване от свобода” при „общ” режим за срок от една година. След редукцията на наказанията с 1/3 младежът трябва да изтърпи ефективно  осем месеца в  Бойчиновци.
По делото е установено, че  К. И. бил настанен в Дом за деца лишени от родителски грижи в Стара Загора. От там той  извършвал многобройни бягства и нееднократно бил обявяван за общодържавано издирване. На 29 април 2016 г. вечерта в помещение, в институцията където е бил настанен, използвайки сила, К. И. е извършил блудствени действия с друго настанено в Дома дете./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?