Гала представи супер диета ВИДЕО

 Има тенденция затлъстяването да се превърне в пандемия в световен мащаб. Именно заради това през последните години диетите са на върха на своята популярност.

Когато започнем диета първото нещо, което елиминираме от менюто си е хлябът и заедно с него тестените изделия и сладкишите. Но как реагира тялото ни при една такава промяна в хранителния режим?

Една от последните модни тенденции в диетите, която набира скорост в последно време, е ниско въглехидратната диета, известна още като Кето диета или Кетогенна диета. В този хранителен режим хлябът е направо забранена дума, пише факти.бг.

В същото време обаче, той е традиционна част от родната кухня и присъства на масата ни при всяко хранене.

Какво ще се случи с тялото ви, ако изведнъж спрете хляба?

1. Сваляте килограми
Но това са преди всичко задържани течности. За обработката на всеки грам въглехидрат, тялото задържа 3-4 грама вода. 

2. Хващате "нисковъглехидратен" грип
Когато гликогенните депа се изчерпят, на тялото му трябва време, за да се препрограмира и да използва телесните мазнини за енергия вместо въглехидратите. Тогава се чувстваме отпаднали, имаме и проблеми със съня. Чувстваме се като при грип.

3. Ядат ви се въглехидрати
Бързите въглехидрати качват кръвната захар до небесата. Това действа пристрастяващо за мозъка и когато не му подадем нова доза, той започва да ни изпраща сигнали, че има нужда от бързи въглехидрати. 

4. Намалявате риска от сърдечни заболявания и диабет
Тук разковничето е във вида зърнени продукти. Бялата захар и белият хляб значително увеличават риска от сърдечни заболявания и диабет от втори тип.

5. Имате проблеми в тоалетната
Фибрите действат благоприятно на перисталтиката. Без тях започват проблеми в тоалетната, като констипацията е най-често срещаният.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?