Фурор: "Дебелянов и ангелите" обра "Аскеер"-ите ВИДЕО

Диана Добрева взе награда "Аскеер" за режисура на спектаклите "Дебелянов и ангелите" в Драматичен театър "Н. О. Масалитинов" в Пловдив и "Бащата" в Народен театър "Иван Вазов". Представлението на Пловдивския театър "Дебелянов и ангелите" бе най-отличаваното на 29-ата церемония по връчването на най-старите награди у нас -"Аскеер", която по традиция се състоя в Театър "Българска Армия", в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост снощи, на 24 май.

Приза за съвременна българска драматургия получи Александър Секулов за пиесата си "Дебелянов и ангелите", която спечели и наградата за най-добро представление.

Валентин Ганев получи статуетката "Аскеер" на Георги Чапкънов за водеща мъжка роля в спектакъла на НТ "Иван Вазов" -"Спускане от връх Морган", режисиран от Николай Ламбрев-Михайловски.

Радина Кърджилова заслужи "Аскеер" за водеща женска роля за превъплъщението си в Сара в представлението "Любовникът" на Харолд Пинтър в НТ"Иван Вазов", постановка Деян Донков.

Победители в категория "Поддържаща роля" станаха Ирини Жамбонас за Елизе в "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" в Малък градски театър "Зад канала" и Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в "Килър Джо", отново продукция на "Зад канала".

Мира Каланова бе наградена със статуетка "Аскеер" за сценографията си в представленията "Дебелянов и ангелите" в ДТ "Н.О. Масалитинов" - Пловдив и "Бащата" в НТ "Иван Вазов".

За музиката си в спектаклите "Празникът" в Малък градски театър "Зад канала", "Драконът" в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна и "Наблюдателите" в НТ "Иван Вазов", " Аскеер" получи Калин Николов.

За костюмография беше отличена Свила Величкова за "Драконът" в Драматичен театър "Стоян Бъчваров" - Варна, "Наблюдателите" в НТ "Иван Вазов" и "Коя гад изяде кашкавала" в ДТ "Сава Огнянов" -Русе.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?