Фрийстайл скиори и сноубордисти превземат Пампорово

Над 120 са записаните за участие до момента в първото издание на „Pamporovo FreestylerZ“, което ще се проведе през уикенда. Заявка за участие към момента са дали някои от най-добрите родни състезатели от цялата страна, съобщиха организаторите.

В състезанието ще участват деца, младежи и големи на възраст от 6 до 50 години, като за различните възрастови групи ще има три отделни старта. В петък ще бъде състезанието за деца в категории до 8 годишни, до 11 годишни, до 13 годишни и до 15 годишни. В събота ще бъде състезанието за юноши и девойки до 19 години и мъже и жени над 20 години, а неделният ден е отреден на ветераните, като интересното при тях е, че ще бъдат оценявани от победителите при децата в предходните дни.

Слоупстайл дисциплината е много атрактивна, представлява комбинация от трикове и скокове изпълнени по специално изградено трасе и се оценява от съдии. Арена на надпреварата ще бъде Пампорово Сноупарк, изграден на писта номер 1 „Малката стена“. Трасето е с дължина около 700 метра и включва 5 отделни секции с няколко големи скока, съоръжения за пързаляне, както и първия за страната ни изграден „Спайн“, който представлява голяма пирамида с възможност за скачане от всички посоки.
За призьорите в отделните възрастови групи има подготвени много парични и предметни награди, осигурени от спонсорите на събитието. Сред наградния фонд има осигурени 700 лева в брой, както и чифт чисто нови ски Faction, създадени лично от световно известния Кандид Товекс.

Във финалната част на трасето до влека на Малката стена ще има специална зона за участници и публика, където ще има музика и всеки свободно ще може да наблюдава атрактивните изпълнения на състезателите.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?