Френското грозде сваля температурата и пази от рак

Плодовете му са средство срещу диабет, камъни в бъбреците и сърдечни болежки

Френското грозде е сред най-полезните за здравето растения у нас. Плодовете му съдържат провитамин А, основни витамини В и Р, както и важни за тялото пектинови вещества, полезни захари, каротин, фосфорна киселина и етерично масло. Листата му имат голямо количество манган, магнезий, сяра, фитонциди, сребро, мед и олово.

 

Около 20 плод​а са достатъчни, за да отговорят на средното дневно изискване на възрастен организъм за аскорбинова киселина. Използването на френско грозде ви позволява да избягвате проблеми със сърдечносъдовата система и са полезни за превенция на рака. Освен това се доказва, че тези плодове имат невероятна способност да предотвратяват диабета и да поддържат зрителната острота за много години.

 

Листата и плодовете на растението се употребяват за ефективно лечение на чернодробни заболявания, бъбречни камъни и дихателни пътища. При атеросклероза употребата на плодовете е просто незаменимо средство. Също така добре е да се отбележи, че плодът подобрява перфектно човешкия имунитет и неговата устойчивост на катарални заболявания.

 

Френското грозде се използва от древни времена в народната медицина. При повишаване на телесната температура се препоръчва да се консумират плодове, компоти и кисели от плодовете. Освен това тези напитки спомагат за възстановяване на здравината след продължително или сложно заболяване.

 

При бронхит е ефективен сокът от френско грозде в комбинация с мед. Отварите и инфузиите, направени от листа на френско грозде, имат невероятно широк спектър на действие. Те често се прилагат за хипертония, ревматизъм, също и при бъбречно заболяване и за уязвимия пикочен мехур. При инсулти се предписва сок от червено френско грозде.

 

Сокът от френско грозде също има лечебни свойства. Върху човешкото тяло оказва тонизиращо действие. Заедно с това сокът му се характеризира с хемостатични характеристики. Задължителният витамин Р, намиращ се в прясно изцедения сок, е полезен за поддържане еластичността на кръвоносните съдове, също и за понижаване на кръвното налягане, като меко спазмолитично и антиоточно действие.

 

При пептична язва и гастрит такава напитка е много полезна. Тя също така се предписва за заболявания на пикочните пътища. Благодарение на витамин С сокът от френско грозде улеснява хода на респираторните заболявания, облекчава главоболието, подобрява цялостното благосъстояние.

 

Маслото от френско грозде пък има подмладяващи, регенериращи, противотуморни и противоракови свойства. Трябва да се отбележи също, че то допринася за неутрализирането на свободните радикали. Антивирусното действие на това лекарство се препоръчва за ефективна превенция на сериозни заболявания на горните дихателни пътища.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?