Френски активисти изляха 300 л кръв на площад "Трокадеро"

Френски радикални екоактивисти днес организираха акция в Париж, чиято цел бе да се напомни на властите, че е необходимо да бъдат взети мерки за запазването на биоразнообразието, предаде АФП.

Акцията бе на движението "Въстание срещу измирането", което се бори срещу климатичните промени. Десетки негови активисти, облечени само в черно, излязоха днес на площад Трокадеро и призоваха властите да не допускат изчезването на редки видове животни и растения. Няколко протестиращите носеха плакат, на който можеше да се прочете: "Спрете измирането!".

След няколко минути мълчалив протест край стените на двореца Шайо демонстрантите се насочиха към стъпалата на Трокадеро, върху които изляха близо 300 литра бутафорна кръв. Според документ на Междуправителствената научно-политическа платформа по биоразнообразие и екологични системи, който бе публикуван в Париж на 6 май, милион видове животни и растения на Земята са застрашени от изчезване и главната причина за това е човекът.

Според данни на експерти три четвърти от територията на сушата и две трети от морската среда през последните години са били подложени на значителни промени заради човешката дейност. Документът бе утвърден в края на заседанието на платформата в централата на ЮНЕСКО във Франция. Той свежда до 40 страници, предназначени за политическите лидери, мащабен доклад от 1800 страници, изготвян в продължение на 3 години от 145 учени.
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?